The Batman i The Dune

Kada vidimo da neki film traje preko 2 sata ili oko 2 sata, malo nas to ponekad odbije. Ne da nam se uvijek gledati filmove koji traju baš TOLIKO dugo. Ipak, nekada se isplati jer je film stvarno dobar.

Koliko tebi traje savršeni film? Nekako smo navikli da film traje oko sat i četrdeset pet minuta i to nam je neka idealna duljina filma koju možemo izdržati. Sve što je dulje od dva sata je sumnjivo jer se čini da bi moglo biti dosadno pošto traje toliko dugo. Nekada to je istina, a nekada i ne. Filmovi koji traju dugo mogu biti dobri i iako traju preko dva i pol sata, to vrijeme proleti samo tako. U zadnje vrijeme ima sve više i više filmova koji traju oko dva i pol sata. Koji su dobri, a koji ne? Izdvojili smo 7 takvih dugačkih filmova koje se isplati pogledati jer iako traju dugo – čini se da prolete i 7 onih koji su dugački i čini se da traju satima i satima koliko su dosadni.

Dugački filmovi koji su dobri

1.Titanic
Treba li ikakvo objašnjenje? Ako si fan romantičnih filmova, onda je ovo MUST za pogledati. Iako smo ga gledali nekoliko puta, nismo nikada niti primijetili da ovako dugo traje. Definitivno spada u klasike.

2.The Lord of the Rings
Neće biti za svačiji ukus, ali ako voliš fantasy ili avanturističke filmove, onda je trilogija „Gospodar prstenova“ za tebe. Čak i da ti se na prvu ne čini dobro, počni gledati, mogao bi te iznenaditi. Ovo je tip filma koji je toliko zanimljiv da će ti držati pozornost cijelo vrijeme.

3.Elvis
Novi film o glazbenoj legendi Elvisu Presleyju! Slušala ili ne slušala Elvisa, film bi ti mogao biti dobar. Pokazuje drugu stranu slave, onu koju nam glazbene zvijezde nikada neće pokazati na Instagramu.

4.Gladiator
Klasik koji je toliko već puta bio na TV-u i sigurno će biti još puno puta. Sljedeći put kada vidiš da je u rasporedu na tv programu, pogledaj ga.

Filmovi 2023. Filmovi koji izlaze 2023. godine, a koje jedva čekamo: Za ovih 15 si stavljamo podsjetnike

5.The Dark Knight
Film o Batmanu kojeg se isplati pogledati! Na listi dugih filmova koji su dosada imamo drugog Batmana. Ipak, ovaj s Christianom Baleom je top top top!

6.Dune
„Dune“ je malo sporiji film, ali to ne znači da je dosadan. Hrpetinu je ljudi oduševio i isplati mu se dati priliku. Ili će ti biti super ili ga nećeš pogledati do kraja.

7.Blue Is the Warmest Colour
Film koji traje puna 3 sata, a toliko je dobar da to nećeš niti primijetiti. Film je nastao po istoimenom stripu, a radi se o Adele, čiji se život promijeni kada upozna Emmu, djevojku plave kose.

Dugački filmovi koji su DOSADA

1.The Batman
Sada prelazimo na one filmove koji su dugački, a kada ih gledaš čini se da su još duži. Prvi na listi ne novi „Batman“. Nije loš, ali ima toliko nepotrebnih dijelova kada ćeš ga htjeti prestati gledati jer postane dosadnjikavo.

2.Avatar: The Way Of The Water
Osim ako si fan Avatara, ovaj te film vjerojatno neće oduševiti, a uzet će ti itekako puno vremena – čak 3 sata i 15 minuta. Potrošiti preko 3 sata na film nije za mnoge idealna situacija, a u ovom slučaju bi mogla požaliti.

3.King Kong
Traje toliko dugo da ćeš se pokočiti i to nekoliko puta do kraja filma. Definitivno neće biti po svačijem ukusu, a kada baciš oko na kratki opis, vidjet ćeš je li za tebe.

4.Black Panther: Wakanda Forever
Iako je prvi „Black Panther“ bio dobar, nastavak je pomalo gnjavaža. Ukoliko nisi najveći fan ovog filma, vjerojatno će ti postati dosadan i prekinut ćeš gledanje. Radije nemoj niti započinjati.

Penelope i Jackson & Ally Parovi iz filmova i serija čije su ljubavne priče zaslužile sretan kraj – ali ga nisu dobili

5.Eternals
Još jedan film koji nije najbolje iskoristio 2 sata i 37 minuta koliko traje. Šteta jer se činio kao da bi mogao biti dobar, ali je na kraju ipak razočarao.

6.The Irishman
Iako se po sadržaju čini zanimljiv, kada ga se krene gledati, vrlo je lako moguće da će ti postati pomalo dosadan. Traje tri i pol sata – to je ono zbog čega možda mnogima postane dosadan. Nismo navikli toliko dugo gledati filmove i treba biti itekako zanimljiv da nam toliko dugo drži pažnju.

7.Blonde
Oni koji su ga gledali kažu da se film čini kao da traje 100 godina. Jako je spor i dosadan zbog toga. Što je šteta jer su očekivanja bila velika.

Filmovi dugački filmovi preko dva sata jako dugi filmovi dobri dugi filmovi loši dugi filmovi filmska lista filmske preporuke antipreporuke

Još vijesti