Hachi i Walk to Remember

Ovi su filmovi tu da te podsjete na neke vrijednosti, na to koliko si zapravo sretna i koliko je život nekada okrutan i nepravedan. Dirnut će te u srce, u to nema sumnje. Iako su tužni, treba ih pogledati jer su posebni.

Obično će većina birati filmove koji će im podignuti raspoloženje, ali ovo je jedna drugačija lista. Sada ti donosimo popis tužnih filmova! Ako se pitaš koja je poanta i zašto bi gledala tužne filmove, trebaš im dati šansu. Iako su tužni, ovi su filmovi jako lijepi na jedan drugačiji način. Nećeš požaliti ako ih pogledaš, a možda ćeš pustiti i koju suzu. Čak i da nisi osoba koja plače na filmove, vjerujemo da će te ovi dirnuti, a možda čak nagnati i na razmišljanje. Mnoge su do sada već rasplakali zato prije nego ih ideš gledati obavezno pripremi maramice. Nije svaka priča sretna, a ovih su 10 filmova dokaz toga.

Harry Potter i Brzi i žestoki Likovi iz serija i filmova koji su nastali po ljudima iz stvarnog života – za ovih 9 to nikad ne bi rekla

1.The Fault in Our Stars

Priča o Hazel i Gusu ti je sigurno dobro poznata, ali ako nije, onda ju moraš pogledati. Ovaj teen film je nastao po knjizi i prati dvoje tinejdžera koji su se upoznali na sastanku grupe podrške oboljelima od raka. Već ti je jasno da ova priča ne može biti sretna.

2.My Girl

Jedanaestogodišnja Vada je okružena smrću: njena majka preminula je pri porodu, a tata Harry je pogrebnik. Uz sve to, mala Vada pati od hipohondrije, a njezin najbolji prijatelj, Thomas od brojnih alergija. Kada Vadin otac zaposli privlačnu kozmetičarku Shelly, Vada postane ljubomorna jer ne želi dobiti maćehu. No, tragičan će događaj zauvijek promijeniti Vadin život...

3.The Boy in the Striped Pajamas

Na listi imamo i jednu priču o holokaustu i neobičnom prijateljstvu koje se sklopilo između dva dječaka. Film je nastao po istoimenoj knjizi autora Johna Boynea. Mjesto radnje je Poljska pod okupacijom nacista, a film prati sina njemačkog časnika koji se sprijateljuje sa židovskim zatvorenikom njegovih godina.

The Cabin in the Woods Filmovi koji nisu za one sa slabim srcem: 10 psiholoških horora koji će te dobro uplašiti

4.A Walk To Remember

Jedna tužna romantična komedija. Putevi Landona i Jamie se neočekivano spoje. On je tipičan popularan dečko u srednjoj, a ona povučena štreberica. Kada se slučajno upoznaju, pojave se iskrice među njima. Nemoj da te ovo zavara, iako je priča romantična, brzo postaje i tragična.

5.Me Before You

Za ljubiteljice romantičnih filmova tu je i priča o njegovateljici koja se zaljubi u svog pacijenta. Iako joj on uzvraća osjećaje, njihova priča ne završava sretno.

6.Life is Beautiful

Tema holokausta je uvijek tužna, a ovo je još jedan od filmova koji se tom tematikom bavi na način koji bi ti mogao biti zanimljiv. Ovo je talijanski film, ali je toliko tužan da ne može ovakva lista proći bez njega. Kada tata i njegov sin završe u koncentracijskom logoru, tata odluči cijelu situaciju sinu prikazati kao igru u kojoj onaj koji najdulje izdrži dobiva kao nagradu tenk. Možda zvuči zabavno i komično, ali slomit će ti srce.

Freaky Friday Filmska lektira: Ne možeš izaći iz teen godina bez da pogledaš ovih 12 filmova

7.Marley & Me

Jedna stvar koja većinu može samo tako rastužiti su tužne priče sa životinjama. Jedna od njih je i ova o psiću Marlyju. Priča prati par i njihov život s labradorom Marlyjem, a za kraj filma će ti trebati barem par papirnatih maramica.

8.Seven Pounds

Prije dvije godine Tim Thomas prouzročio je prometnu nesreću jer je pisao poruku dok je vozio. Sedam je ljudi poginulo: šest nepoznatih osoba i njegova zaručnica. Osjeća se grozno i želi se nekako iskupiti pa tako odluči spasiti živote sedam dobrih ljudi. Svakome od njih pokloni dio sebe, neki svoj organ, koji im omogući da ne umru. Kroz cijeli film ima tužnih scena, ali kraj je posebno tužan.

9.My Sister's Keeper

Kada roditelji saznaju da njihova kći Kate ima leukemiju, žele napraviti sve moguće da ju spase. Njihova jedina nada je imati još jedno dijete koje će spasiti Katein život. I tako se rodi Anna! Tijekom svojih mladih života sestre se podvrgavaju brojnim medicinskim postupcima i život provode u bolnici, sve dok 11-godišnja Anna jednog dana kaže da je dosta i napravi neočekivanu odluku.

10.Hachi: A Dog's Tale

Još jedna priča s psom, da za kraj baš svakoga dirnemo u srce. Ovog puta je u središtu priče akita zvana Hachi. Ovaj će film posebno učiniti tužnim činjenica je nastao po istinitoj priči – imaj na umu tu informaciju kada ga gledaš. Svakoga dana Hachi prati svog vlasnika do željezničke stanice i dočekuje ga nakon posla na istome mjestu. Nažalost, jednoga dana njegov vlasnik ode na posao, ali se nikada više ne vrati. Pas ne razumije što se dogodilo, a njegovo će te ponašanje od tog trenutka nadalje rasplakati.

Filmovi filmska lista tužni filmovi depresivni filmovi filmovi koji će te rasplakati što gledati filmske preporuke

Još vijesti