Wonka and Barbie

I ova godina će biti vrlo uzbudljiva u kinematografskom smislu. Tijekom 2023. uživat ćemo u filmovima koji će u nama pomalo pobuditi nostalgiju na djetinjstvo.

U Hollywoodu su odlučili napraviti remakeove nekih klasika iz djetinjstva pa jedva čekamo vidjeti stare likove i priče u nekim novim izdanjima.

Mala sirena

Tko nije čitao tijekom djetinjstva priču o Maloj sireni koja se toliko zaljubila u princa da je zbog njega napustila svoj morski svijet i otišla živjeti na kopno. Disneyeva Mala sirena koja dolazi u kina 26. svibnja adaptacija je popularnog crtića iz 1989. godine o crvenokosoj Ariel. Ovaj puta u filmu glavnu ulogu ima Halle Bailey. Jonah Hauer-King glumi ulogu princa Erica, a od ostalih velikih glumačkih imena tu je Melissa McCarthy kao zla vještica Ursula i Javier Bardem kao otac Male sirene.

 

 

Petar Pan i Wendy

Radnja Disneyevog filma pratit će istu klasičnu priču o vječitom dječaku Petru Panu koji odbija odrasti. Alexander Monoly glumi Petra Pana, Ever Anderson utjelovila je Wendy Darling, dok ćemo Jude Lawa vidjeti u ulozi zloglasnog Kapetana Kuke. Film će biti dostupan na Disney+ od 28. travnja.

 

 

Barbie

Popularnu lutkicu koju valjda želi svaka djevojčica na ovom svijetu, otkad postoji – na filmu će oživjeti Margot Robbie. Kena glumi Ryan Goslinga, a glumačka postava filma okupila je i druga velika holivudska imena: od Willa Ferrela, Kate McKinnon i Americe Ferrere. Film stiže u kina 21. srpnja.

 

 

Wonka

Vjerujemo da ste čitali za lektiru knjigu Roalda Dahla „Charlie i tvornica čokolade“. Timothee Chalamet preuzet će ulogu Wonka u adaptaciji ovog romana. No za ovaj film ćemo se morati malo strpjeti, jer u kina stiže tek u prosincu.

 

 

mala sirena film o Barbie film o Petru Panu Petar Pan i Wendy wonka filmska adaptacija Charlieja i tvornice čokolade Timothee Chalamet i film Wonka Margot Robbie kao Barbie

Još vijesti