Disney filmovi

Naše je mišljenje da se Disney crtiće nikada, ali baš NIKADA, ne može prerasti. Njihove će nam bajke uvijek biti drago pogledati i prisjetiti se djetinjstva. No, kako odrastamo, tako manje gledamo crtiće, a više filmove, zato ti sada donosimo i listu Disney filmova koje ćeš sigurno voljeti.

Sigurno znaš za Disneyjeve crtane klasike poput „Snjeguljice“ ili „Pepeljuge“ – i sigurno si ih već gledala puno puta kao mala (ili i kao malo starija). Nikada nismo prestari za crtiće! No, kada izađemo iz djetinjstva, više počnemo gledati igrane filmove, nego one animirane. Disney ima i njih! Puno si njihovih filmova već sigurno gledala, a da nisi niti znala da se radi o Disney filmova. Ovo su oni koji nisu nastali po njihovim bajkama, ali koji su svejedno izašli iz Disney produkcijske kuće. I odlični su! Izdvajamo ti 12 naslova u kojima ćeš sigurno uživati.

The Fault in Our Stars Najljepše i najromantičnije izjave iz filmova: 15 slatkih ljubavnih rečenica koje želi čuti svaka romantičarka

1.Freaky Friday
Komedija koja će te nasmijati i oduševiti. Mama i kći slučajno zamijene tijela i jedno se jutro probude u tijelu one druge. I to naravno baš bude na onaj dan kada obje imaju bitne stvari u životu. Pod hitno moraju otkriti što im se dogodilo i kako vratiti stvari u normalu – a do tada moraju što bolje jedna drugu glumiti.

2.The Parent Trap
„Zamka za roditelje“ je klasik koji si možda već i gledala, a ako nisi – gledaj. Dvije djevojčice koje se slučajno upoznaju u kampu i shvate da su sestre blizanke i da im roditelji nikada nisu rekli za postojanje one druge. Sada odluče zamijeniti kuće da bolje upoznaju onog roditelja kojeg još nisu upoznale. Ukratko, nastane pravi kaos! Glavna im je odluka opet spojiti roditelje.

3.Cruella
Crulella de Vil ti je možda poznata kao zlikovac iz „101 Dalmatinca“, ali ovaj film nije nastao po nikakvoj knjizi. U njemu je Cruella modna dizajnerica!

4.Enchanted
Mlada princeza iz kraljevstva Andalasia slučajno završi u New Yorku nakon što se uplete zla vještica. Život joj se okrene naglavačke, a tu se i zaljubi u „običnog“ čovjeka. Kombinacija komedije, avanture i romantičnog filma, sve u jednom.

5.Tuck Everlasting
U ovom se filmu mlada djevojka zaljubi u dečka koji se čini skroz običan i normalan, ali istina nije ni blizu toga. One je besmrtan i nikada neće ostariti.

6. Life-Size
Djevojčica u ovom filmu slučajno oživi svoju lutku! Nakon što joj je umrla majka, želi baciti čaroliju kako bi oživjela svoju mamu, ali umjesto toga, njena se Barbie pretvori u živu osobu. Možda nisi ni znala, ali u ovom filmu glumi i mlada Lindsay Lohan.

7.Honey I Shrunk the Kids
Imamo na listi i jednu obiteljsku komediju. Jedan tata koji je znanstvenik slučajno smanji svoju i susjedovu djecu na veličinu kukaca. Osim što djeci sada prijeti milijun novih opasnosti, on treba i pronaći način kako ih vratiti u normalnu veličinu. Film koji će te nasmijati!

8.The Santa Claus
S obzirom da ulazimo u prosinac, jedino je logično da na listu dodamo i nešto božićno. E pa ovo je pravi božićni film koji sigurno još nisi gledala. Nakon što krivicom jednog čovjeka Djed Mraz padne s krova i to na Badnjak, magično se odjednom on nađe na njegovom mjestu i mora odraditi njegov posao.

9.Confessions of a Teenage Drama Queen
Tipičan tinejdžerski film koji ćeš obožavati bez obzira na to koliko godina imaš. Naravno, pod uvjetom da voliš teen filmove. Jednoj se djevojci svijet okrene naopačke nakon što se iz velikog grada preseli u mali gradić gdje je sve potpuno drugačije, gdje ju nitko ne zna i gdje se mora ispočetka boriti da postane popularna.

10.The Lizzie McGuire Movie
Lizzie je završila srednju i za kraj ona i njen razred odlaze na put u Rim! Čini se kao tipičan izlet s razredom dok se stvari ne preokrenu nakon što u Trevi fontanu baci novčić i zaželi želju. U nju se zaljubi velika pjevačka pop zvijezda koga ona podsjeća na njegovu bivšu.

11.Bridge to Terabithia
Ovo je jedan od najboljih filmova svih vremena, tako barem kažu recenzije. Osvojio je gledatelje, a mogao bi i tebe ako voliš fantasy filmove. Život jednog dječaka se okrene naopačke kada se sprijatelji s novom djevojčicom iz škole. Njih dvoje osmisle cijeli svoj imaginarni svijet u koji bježe od realnosti.

12.The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Ekipa prijatelja otputuje kroz ormar u čarobni svijet Narnije, gdje saznaju da je njihova sudbina osloboditi ovu zemlju i to uz pomoć jednog lava. Ovo je jedan od onih filmova koji će te sigurno oduševiti ako mu daš priliku. Preporučamo!

Mean Girls i Friends Test koji će ti otkriti kojem si liku iz filma ili serije najsličnija po osobnosti

disney filmovi filmovi za mlade zabavni filmovi komedije što gledati preporuke filmova igrani disney filmovi teen filmovi filmska lista

Još vijesti