Titanik

Nema veze što nije novi, 'Titanic' je jedan od onih filmova kojeg jednako obožavaju sve generacije i kojeg možemo gledati iznova i iznova i iznova. I svaki se put naljutiti što se Rose nije pomaknula da napravi mjesta za Jacka.

Iako je ovih dana 'Top Gun 2' uspio prešišati 'Titanic' po zaradi, što se već dugo niti jednom filmu nije uspjelo dogoditi, i dalje je mnogima to broj 1 film na koji liju suze. Možemo ga gledati milijun puta i svejedno ćemo ga pogledati još jednom. Ako postoji netko tko ga još uvijek nije pogledao – ne znamo što čekaš! Ovaj ultimativni romantični film znamo već skoro napamet, ali ne znamo sve činjenice o njemu koje su tijekom godina otkrili glumci ili ekipa koja je radila iza scene. Neke od njih otkrivaju i koji su glumci trebali glumiti Jacka i Rose.

1.Umjesto Leonarda DiCaprija, Jack je skoro bio Matthew McConaughey
Nemamo ništa protiv Matthewa, ali ne možemo ga zamisliti u ulozi Jacka. U originalu su željeli drugog glumca, a čak se raspravljalo o Bradu Pittu i Tomu Cruisu. Ne zna se kako je Leonardo pobijedio u utrci za ovu ulogu, ali drago nam je da je.

2.Umjesto Kate Winslet, Rose je skoro bila Madonna
Uz Madonnu, razmišljalo se i o Nicole Kidman, a glavni izbor bila je Gwyneth Paltrow, kojoj je uloga čak i ponuđena, ali ju je ona odbila zbog filma 'Sliding Doors' – za koji nitko nije nikada čuo. Sigurno joj je kasnije bilo žao!

3.Portret Rose koji je naslikao Jack, zapravo je umjetničko djelo redatelja filma
Sve scene u kojima je prikazan Jackov talent kao slikara, redatelj James Cameron je zapravo pokazivao svoje radove i svoje crteže. Čak i poznati portret gole Rose.

Slika nije pronađena Greške u 'Titanicu' koje su toliko očite, ali su nam promakle! Od odjeće do pokazatelja da je brod od pjene

4.DiCaprio je uvijek na setu radio drame kada je trebao ući u vodu
Redatelj je jednom prilikom otkrio da je uvijek s Leom bilo drame i problema kada se trebao smočiti. Asistenti su ga morali polijevati toplom vodom svako malo kako bi mu bilo toplo, i tako mjesecima dok se film snimao. Bio je prava drama queen.

5.Bio je skuplji film nego pravi Titanic brod
Na snimanje filma je potrošeno 200 milijuna dolara! S druge strane, izrada broda je koštala 7.5 milijuna dolara. Čak i kada bi se računalo da se Titanic gradio 1997. godine kada je sniman film i kada bi gradnja bila skuplja, i dalje ne bi bio skuplji od filma.

6.Za vrijeme snimanja, Leo je na set dovodio svog kućnog ljubimca
Bio je to gušter po imenu Blizzard.

7.Za vrijeme snimanja scena u vodi, Leo i Kate su obavljali malu nuždu unutra
Bljakić! Dok su se snimale scene gdje je brod već počeo tonuti i gdje je ušla voda u njega, glumcima je bilo preteško i oduzimalo je previše vremena da skidaju mokru odjeću i idu na WC, pa su tako piškili na setu u vodi gdje su snimali.

8.U scenariju su imali rečenice koje su izrekli preživjeli s Titanica
Redatelj je koristio točne rečenice kojima su preživjeli s Titanica opisivali to iskustvo. I takve su neizmijenjene završile u scenariju, a onda i u filmu.

9.Kate Winslet se skoro utopila
Dok su snimali jednu od scena gdje Kate i Leo bježe od vodenog vala koji prodire kroz brod, ona je nosila dugačak kaput koji se u vodi zapleo oko šipke na vratima i nikako se nije uspijevala osloboditi. Na kraju se morala nekako izvući iz kaputa, iako to nije htjela napraviti jer nije htjela prekinuti snimanje scene, jer bi se inače utopila.

10.Stari par koji vidimo da leži zagrljen u krevetu dok brod tone je nastao po istinitom paru
Iako se scena za film čini nevažna, itekako je važna jer je prikazala priču pravih putnika na Titanicu. Oni su bili Isidor i Ida Strauss, bili su oženjeni 40 godina, a zbog starosti su bili jedni od onih koji su imali prednost u odlasku na brodove za spašavanje, ali su svoje mjesto odlučili prepustiti djeci i ženama. Tako su oni potonuće broda dočekali na palubi broda, na stolicama za rasklapanje, držeći se za ruke.

Stari par na Titaniku

Čini nam se da je ova njihova ljubavna priča po tuzi u rangu s filmskom pričom Jacka i Rose.

Incantation Je li stvarno tako strašan? Novi horor toliko plaši ljude da žmire dok ga gledaju

titanic film titanik činjenice zanimljivosti zabava

Još vijesti