Gledanje božićnih filmova može početi

Advent samo što nije pokucao na vrata, a s njim i neke stvari koje ovo doba godine čine posebnim.

Postoje li što bolje, nego da hladnu zimsku večer provedeš u toplini doma, uz čaj, vruću čokoladu i uz božićni film. Možeš pozvati neko društvo, a mi ti donosimo naše prijedloge božićnih filmova nastalih 2022. Većinu s popisa možeš pronaći na Netflixu.

1. Falling for Christmas

Lindsay Lohan vratila se na male ekrane i ovaj puta glumi razmaženu nasljednicu Sierru koja otkriva pravi bit Božića, tek nakon što doživi nezgodu na skijanju. Potpuna amnezija zakomplicira joj život na najjače. Ipak, u oporavku će joj pomoći zgodan vlasnik kuće u kojoj je odsjela. Na tom putovanju u kojem traga sebe, ujedno će shvatiti što je cijelo vrijeme u životu propuštala. Ako voliš romantiku, ako voliš božićne filmove, onda je ovo pravi odabir za tebe.


2. Spirited

Ovo je film koji bi te mogao privući odmah na prvu, čim uočiš da u njemu glumi prezgodan Ryan Reynolds. Redatelji su nadahnuće potražili u „Božićnoj priči“ Charlesa Dickensa. Kroz radnju filma upoznajemo božićnog duha sa zadatkom preobraćenja Clinta Briggsa, kojeg utjelovljuje Ryan. Dok bi u klasičnoj božićnoj priči duh preobratio Clinta, u ovoj Clint natjera duha da preispita sebe.

 

3. Christmas With You

Angelina (Aimee Garcia) pop je zvijezda, čija je karijera na silaznoj putanji. Kako bi se vratila u dane stare slave, njezina izdavačka kuća traži snimanje božićne pjesme, a Angelina je pak totalno bez elana i inspiracije. Odjednom na društvenim mrežama ugleda video na kojem mlada djevojka Christina (Deja Monique Cruz) i njezin otac (Freddie Prinze Jr.) pjevaju njezinu pjesmu. Angelina odluči ispuniti želju djevojci i kreće u njezin grad kako bi je upoznala. No, u tom gradu ostane zaglavljena zbog snažne snježne oluje. Hoće li se roditi kemija između posrnule pjevačice i zgodnog tate te hoće li pjevačica uspjeti spasiti svoju karijeru? Pogledaj film 17. studenog i saznaj odgovor.

 

4. The Noel Diary


Pisac bestselera Jacob Turner (Justin Hartley) se pred Božić vraća kući, kako bi prodao imanje svoje majke. Radnja koja je snimana prema istoimenom romanu, prati priču muškarca kojeg smrt majke tjera da se nakon 20 godina vrati u rodno mjesto. Njegov povratak znači i svojevrsno suočavanje s prošlošću i zlostavljanjem koje je doživio kao dijete. Dok se baca na čišćenje kuće, Jacob pronalazi dnevnik koji je ostavio netko po imenu „Noel“. To ga odvodi do intrigantne mlade djevojke Rachel (Barret Doss). Hoće li stari dnevnik, osim otključavanja prošlosti, otključati i njegovo srce? Sve to možeš saznati 24. studenog.

 

5. Scrooge: A Christmas Carol

Iako ti se možda na prvu čini kako su crtani filmovi rezervirani za djecu, zašto ne bi pogledala ovu animiranu priču i vratila se na kratko u djetinjstvo. Olivia Colman, Jessie Buckley i Luke Evans posuđuju glasove u nadnaravnoj glazbenoj adaptaciji kultne božićne priče Charlesa Dickensa koja uključuje putovanje kroz vrijeme. Za film ćeš se morati još na kratko strpjeti, jer izlazi 2. prosinca.

6. Violent Night

Za sve one koji vole akcijske filmove, ovaj film će biti prava blagdanska poslastica. Tim elitnih plaćenika upada na bogato obiteljsko imanje, na sam Badnjak te ljude koji su unutra, uzima kao taoce. No tim nije mogao očekivati Djeda Mraza, koji će pokazati da nije nikakav svetac, već nemilosrdni borac. Definitivno ćemo vidjeti Djeda Mraza u izdanju, u kakvome ga nikada ne bismo očekivali. Bilježi 2. prosinac, jer tada izlazi ova akcijska komedija.

 

7. Odio Il Natale / I Hate Christmas

Gianna se svakog Božića suočava s istim scenarijem. Njezina obitelj postavlja joj pitanje: „A gdje je tvoj dečko?“. Odlučna u namjeri da izbjegne ponavljanje scene, mlada medicinska sestra smišlja plan kako pronaći dečka koji će s njom doći na božićnu večeru, a koja je za manje od 25 dana. Film će ugledati svjetlo dana 7. prosinca.

 

8. Christmas Full of Grace

U ovoj brazilskoj božićnoj komediji upoznajemo Carlinhosa koji doživi nešto vrlo ružno: uoči Božića uhvati svoju partnericu u prijevari te tako ostaje sam. Zatim upozna živahu Gracu, koja mu pristaje glumiti novu djevojku. To je jedini način da Carlinhos spasi obraz na božićnoj večeri pred svojoj tradicionalnom obitelji i bogatom bakom, Lady Sofiom. Premijera filma bit će 30. studenoga.

 

Božić 2022 božićni filmovi 2022 najnoviji božićni filmovi

Još vijesti