Scena iz reklame

Brojne velike kompanije svakog Božića trude se osmisliti najbolje blagdanske reklame. Protekom godina, reklame su se pretvorile u puno više od tek pukog predstavljanja brenda ili proizvoda. Postala su to prava mala remek-djela s nekom porukom, zbog koje nam dođe milo i toplo oko srca.

Koje su to božićne reklame bile najoriginalnije u ovoj godini? Koje su bile među najljepšima, najslađima i najemotivnijima? Donosimo vam popis

1. Lidl

Reklama počinje tako što tata iz perilice za rublje vadi Lidlov džemper, koji se stisnuo u pranju. Njegova kći dolazi na super ideju: džemper će super pristajati njezinome medvjediću. Obitelj odlazi u trgovinu, a djevojčica u ruci ponese i svog medvjedića, kojeg djelatnici Lidla uoče. Tu kreće priča, medvjedić postane zaštitno lice Lidlove reklamne kampanje, pojavljuje se u časopisima, postaje zvijezda crvenog tepiha. Slava ga totalno udara u glavu i zaboravlja djevojčicu. Stižu blagdani, hoće li medo i dalje juriti za slavom ili je ipak shvatio koje su najveće vrijiednosti u životu?

2. McDonalds

U ovoj reklami upoznajemo dječaka Alfieja, koji je poprilično usamljen dok njegovi roditelji žive ubrzanim životnim tempom i obavljaju predblagdanske pripreme. Alfie piše pismo Djedu Mrazu i sastavlja kilometarsku listu božićnih želja. No, na putu do pošte, vjetar mu otpuše sve što je imao u rukama. Alfie je žalostan, jer sad Djedica neće znati što on želi. Hoće li Alfie pisati još jedno pismo ili će ipak shvatiti da se sreća ne nalazi u materijalnom, već u naizgled običnim malim stvarima, koje zapravo život znače?

3. John Lewis

U reklami je prikazan sredovječni čovjek koji je trenutačno okupiran novim hobijem: skateboardingom. Dok nije na poslu u uredu, ovaj muškarac provodi vrijeme na skejtu. No, ne ide mu najbolje: stalno pada, ima masnice i ogrebotine. Zašto je ova reklama rasplakala milijune i kakve veze ima čovjek koji želi naučiti skejtati, s djevojčicom bez roditeljske skrbi, saznajte u nastavku.

 

4. Kroger

Radnja animirane reklame vrti se oko starijeg gospodina koji priprema jela iz Isabeline knjige recepata, a Isabela je njegova žena, koja nažalost više nije s njim. Nakon shoppinga u Krogeru, čovjek se vraća kući kako bi pripremio delicije iz Isabeline kuharice, koje će ga vratiti u neka prošla minula vremena. Na kraju kuharice, nalazi se i posebna poruka, koja je podsjetnik svakome od nas što bismo trebali ovih blagdana.

 

 

Božić 2022 najljepše božićne reklame u 2022 emotivne reklame božićne reklame s porukom lidl mcdonald's Kroger John Lewis

Još vijesti