Girl Dinner

Cure su na TikToku za svoje pratitelje počele dijeliti objave u kojima prikazuju kako izgledaju njihove večere.

Trend koji je poznat još i kao „girl dinner“, trenutno na platformi ima više od 150 milijuna pregleda, a pokrenula ga je TikTokerica Olivia Maher, koja je prikazala svoj idealan obrok od malo kruha, sira, kiselih krastavaca, grožđa i vina. Poanta ove večere je da u nju ne morate ulagati puno napora ili potrošiti previše vremena.

No s ovim su trendom na površinu isplivale prehrambene navike mnogih djevojaka, koje bi se u najmanju ruku mogle nazvati zabrinjavajućima.

 

@m.nevaeh.h

could eat 10 cans of this on its own

♬ original sound - karma carr

 

 

@benisetmb fav #fypシ #pourtoi #fypage ♬ original sound - karma carr

 

 Tako su neke pokazale kako za večeru imaju samo Coca-Cola Zero, bezalkoholna pića ili limenku kukuruza. Odjednom cure nisu počele pokazivati svoje jednostavne večere, već se sve počelo svoditi na to da pokažu koliko malo jedu za taj obrok. Ne znamo kako bi nekome za večeru mogla biti dovoljna čaša smrznutih kockica leda ili čaša soka.

 

@roryx04 Girl dinner ✨ #girldinner #fyp #ice #اكسبلور ♬ original sound - karma carr

 

S druge se strane ovakvim trendovima normaliziraju iskrivljene prehrambene navike. Riječ je o tome da se odjednom svuda oko nas nameće standard kako je normalno ništa ne večerati i zapravo se promiče ideja nezdrave dijete, što može dovesti u zabludu, posebice mlade djevojke. Naime, da bi nam organizam normalno funkcionirao, sve mi trebamo uravnoteženu prehranu, koja se sastoji od složenih ugljikohidrata, kvalitetnih proteina i zdravih masnoća, i to za doručak, ručak i večeru.

Jedna djevojka koja je patila od poremećaja prehrane, oglasila se na TikToku oko ovog problema i pojasnila što je pogrešno u konceptu „večere za cure“.

„Ono što mu zapravo nedostaje su sadržaj i kalorije. Iako je super vidjeti te djevojke da jedu, one same po sebi ne jedu dovoljno“, rekla je Lexie Firment.

 

@missfirment Why i think girl dinners are harmful #girldinner #lazygirldinner #eatmore #eatmore2behappy #eatingisgood #recoveryispossible ♬ original sound - Lexie Firment

 

I možemo se složiti da je Lexie dobro detektirala problem, jer ovaj trend kao da promiče stav da su niskokalorični i mali obroci ono što bi cure trebale jesti, što je pak povezano s onim kako bi „trebale izgledati“. Nemojte vjerovati da je baš dobro sve ono što vidite na TikToku i pazite da vam obroci budu cjeloviti, zdravi i uravnoteženi. 

 

 

girl dinner poremećaji u prehrani niskokalorični obroci večera za cure Dijeta

Još vijesti