Lily-Rose Depp, Hailey Bieber i Emily Ratajkowski

Opće je poznata stvar da ako želite biti model, morate biti visoki. Možda za mnoge od nas visina od nekih 170 centimetara zvuči puno i skroz dovoljno da biste uspjeli u modnoj industriji, no za modne piste to se tradicionalno smatralo nedovoljnim.

Ipak, to ne znači da djevojke koje nisu blagoslovljene baš tako dugim nogama, nisu mogle ostvariti uspješne karijere. Dapače, puno poznatih manekenki koje vladaju modnim pistama, uopće niti nema naočitu visinu, već prosječnu.

Očito je da industrija modela postaje sve raznolikija pa ako imate snove o izgradnji karijere na modnim pistama i u svijetu modelinga, a bojite se biste li se uklopile u neke njihove standarde, neka vam ove cure budu inspiracija, jer se baš one svojom visinom nikako nisu uklapale u taj svijet, no to ih nije spriječilo da se proslave.

1. Lily-Rose Depp

Možda ima samo 160 centimetara, ali ona je bila velika muza modnog dizajnera Karla Lagerfelda. Prošetala je mnogim modnim pistama noseći kolekcije poznatih brendova, bila u raznim kampanjama i krasila popriličan broj naslovnica uglednih modnih časopisa.

 

 

2. Hailey Bieber

Iako je danas znamo kao vlasnicu skincare brenda, privatnu poduzetnicu i influencericu, Hailey je svoj uspon započela kao model i manekenka. I sama je priznala da se sa svojih 170 centimetara osjećala inferiorno u odnosu na prijateljice i kolegice Gigi Hadid ili Kendall Jenner, no to joj ipak nije do kraja poljuljalo samopouzdanje. Dapače, nosila je reviju za Dolce & Gabbanu, Ellie Saab, Tommy Hilfiger i druge velike modne kuće.

 

 

3. Sophia Richie

IT djevojka s društvenih mreža, čiji je stil odijevanja totalno opčinio mase, prije karijere modne influencerice, započela je baš kao model. Iako ima samo 168 centimetara, angažirali su je brendovi poput Tommyja Hilfigera, Michaela Korsa i Adidasa.

 

 

4. Emily Ratajkowski

Modni je agenti pred kojih 20-ak godina ne bi niti uzeli u obzir, zbog njezinih samo 170 centimetara. No, srećom da su se vremena promijenila pa Emily danas suvereno vlada modnim pistama. IT djevojka postala je 2013. kada je glumila u glazbenom spotu Blurred Lines. Svoju je instant popularnost iskoristila i sklopila ugovore s velikim modnim kućama poput Marca Jacobsa i MiuMiu.

 

 

5. Cara Delevigne

Ako imate talent, visina ne igra nikakvu ulogu. Cara ima 173 centimetra, a ta cura ne samo da je uspjela kao manekenka i model, nego je pokazala i glumački talent.

 

 

visina i manekenke manekenke koje su niske nedovoljna visina za bavljenje manekenstvom koliko manekenka mora biti visoka Emily Ratajkowski Lily-Rose Depp hailey bieber

Još vijesti