Trbuh

Tko ne bi želio imati super ravan trbuh?

Ako imate masne naslage na tom području, a nije vam jasno zašto i odakle – možda su svemu krive vaše loše navike spavanja.

U novoj studiji objavljenoj u časopisu Sleep Medicine znanstvenici su istražili vezu između nedostatka sna i tzv. „viscerlane masnoće“. Visceralna masnoća je ona koja se nakuplja oko vitalnih organa i povezana je s metaboličkim bolestima.

 

 

U istraživanju je objavljeno kako ljudi koji ne spavaju dovoljno, imaju veći rizik od stvaranja visceralne masnoće.

U istraživanjima je sudjelovalo više od 5100 odraslih ljudi, u dobi od 18 do 59 godina i koji su odgovarali na anketu o povezanosti zdravlja i prehrane u periodu između 2011 i 2012. te u periodu između 2013. i 2014. godine.

Istraživači su otkrili kako samo jedan sat manje sna dnevno, može rezultirati s 12 dodatnih grama visceralne masti.

Spavanje Koliko sati sna zapravo treba mladima? Ekspert otkrio koliko bi to trebali odspavati po noći

Dakle, ako bismo prosječno trebali spavati 8 sati, a vi odspavate manje od toga – sada znate koji je potencijalni krivac zato što su vam hlače iz ormara postale pretijesne.

Ako želite ravan trbuh – jednostavno morate ranije u krevet i voditi računa o tome da ste tu noć odspavali barem 8 sati. 

Nažalost su navike ljudi, a posebice tinejdžera takve, da si uskraćujemo sve više sati sna. Osim što zbog toga imamo sve više masnog tkiva na trbuhu, riskiramo i druge zdravstvene probleme poput razvoja dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, moždanog udara ili Alzheimerove bolesti.

super ravan trbuh ravan trbuh kako do ravnog trbuha spavanje i trbuh posljedice nespavanja i masne naslage masne naslage na trbuhu zbog nespavanja

Još vijesti