Žuti zubi

Najgori osjećaj ikada je kada opereš zube, a i dalje vidiš žućkastu nijansu na njima. Nekada ni naglo i jako četkanje nije dobro jer postoje drugi razlozi zbog kojih su zubi žuti.

Iako prema nekim istraživanjima ne vodimo dovoljno brige o oralnoj higijeni kao narod, vjerujemo da ima onih koji peru zube i po nekoliko puta na dan, a oni su im i dalje žuti. To je najiritantnija stvar ikad s kojom smo se susreli ama baš svi. U tim slučajevima, neki s odluče na izbjeljivanje zubi, ali prije svega trebaš znati zašto su ti zubi i dalje žuti, iako ih redovno pereš. Kako piše Your Tango, postoji čak 6 mogućih razloga zbog kojih su zubi u žućkastoj nijansi, ali i svakog od njih možeš jednostavno riješiti pa pratiti napredak.

1.Previše korištenja vodice za ispiranje usta
Jedan od mogućih razloga zašto su ti zubi često žuti je taj da koristiš previše vodice za usta. Osim toga, moguće je da koristiš i onu pogrešnu koja ne odgovara tvojim zubima, odnosno onu koja je previše kisela, a ona može istrošiti caklinu

via GIPHY

 

2.Česta konzumacija kiselih namirnica
Baš kao i kisela vodica za ispiranje usta, niti kiselo voće i povrće nisu baš odličan izbor ako ne želiš imati žute zube. Kiselina razrjeđuje zubnu caklinu, a namirnice koje su izrazito kisele te se ne bi smjele koristiti u velikoj količini su agrumi i sokovi od agruma, rajčica, ananas, ocat, gazirana pića i neki preljevi za salatu na bazi octa.

Slika nije pronađena Što su to sapun i četkica za zube? Izgleda da Hrvati ne znaju – polovica se pere samo par puta tjedno

3.Kava
Kava je jedan od glavnih krivaca zašto su ti zubi žuti. Općenito su sva kofeinska pića štetnija za zube i zubnu caklinu, a u jedno od njih definitivno spada i kava te svi drugi kofeinski napitci.

via GIPHY

 

4.Cigarete
Ista stvar kao i kod kave, cigarete spadaju u jedne od najčešćih razloga zašto netko ima žute zube. Kemikalije u duhanu imaju u sebi razne boje koje se lijepe za caklinu i čim je netko duži pušač, tim su zubi žući.

Slika nije pronađena Doručak pa pranje zubi ili pranje zubi pa doručak? Postoji samo jedan pravilan redoslijed – znaš li ga?

5.Ne provođenje svih koraka za oralnu higijenu
Iako mislimo da je pranje zubi dovoljno, kod nekih slučajeva baš i nije. Zubni konac je idealan za čišćenje svih onih mjesta gdje četkica ne dospijeva, zato bi i on trebao biti dio oralne higijene.

via GIPHY

 

6.Pretjerano četkanje
Nekada i pretjerano četkanje četkicom istanji zaštitni sloj na zubima zbog čega se svaka boja prima na njih, a zubni konac je idealna zamjena. Jaki potezi četkicom ne garantiraju i zdravije zube, već se događa da nekada dobiješ kontra efekt.

Slika nije pronađena Osobine koje baš uvijek nasljeđujemo od tate – jedna od ovih pet nam je svima jako bitna

Zubi žuti zubi oralna higijena Čišćenje žućkasta nijansa zubi

Još vijesti