Cura sa crvenim ružem

Izbjeljivanje zubi kod kuće je moguće, ali uz dobre sastojke i namirnice. Ne možeš zube izbijeliti bilo čime, pogotovo ne nekim namirnicama s kojima uopće nisi upoznata jer mogu biti jako štetne.

Iako je, vjerojatno, najbolje zube izbijeliti kod zubara jer oni ipak znaju što rade, neki pokušavaju žućkasti ton sa zubi ukloniti i kod kuće. To je naravno moguće, samo je proces puno sporiji nego pravo izbjeljivanje kod zubara, a i prilikom toga trebaš dobro paziti kojim sastojcima ćeš ih izbijeliti. Neki se koriste, ali u jako malim količinama, drugi su užasno štetni i nikako se ne bi smjeli koristiti, a treće zamijenimo sličnim namirnicama po izgledu i boji pa dobijemo kontra efekt!

1.Soda bikarbona
Iako je soba bikarbona često preporučena za izbjeljivanje zubi, ona u sebi sadrži izrazito jake i teške sastojke koji bi mogli utjecati na caklinu zuba. Neki s njome peru zube svakodnevno, a to definitivno nije preporučljivo, isto kao ni njezino direktno nanošenje na zube. Postoje recepti za razne paste u kojima je soda, ali pomiješana s drugim sastojcima koji nisu toliko štetni.

via GIPHY 

2.Natrijev hidroksid
Natrijev hidroksid neki znaju koristiti na način da ga otope u vodi i onda tom otopinom peru zube. S njime definitivno nije zezancija, pogotovo za izbjeljivanje zubi jer su u pitanju izrazito jaki sastojci koji se NE smiju nikako koristiti.

3.Curry začin
Ljudi curry često zamijene s kurkumom, pa im nije jasno zašto su im zubi u gornjem stanju nego što su bili. Nije isto kada zube izbjeljuješ kurkumom i curryjem jer kurkuma zaista može pomoći u izbjeljivanju zubi. Curry, iako je izgledom sličan, ima skroz drugačija svojstva zbog kojih će ti zubi biti još žući tako da njega trebaš izbjegavati u prehrani, ako želiš bijele zube.

via GIPHY

4.Limunov sok

Generalno sve kiseline nisu preporučljive za izbjeljivanje zubi jer oštećuju caklinu i vanjski sloj zuba. Jedan od njih je upravo sok od limuna koji je, kao što svi znaju, izrazito kiseo. No, postoji varijanta koju možeš koristiti, a to je da koricu limuna trljaš o zube za izbjeljivanje jer se tamo ne nalazi toliko kiselina kao u samom soku.

Pranje zubi Ovaj korak nakon četkanja zubi NE smiješ raditi – svima nam je ušao u naviku, a nije dobar za zube

Žuti zubi Zubi su ti žuti i nakon redovitog pranja? Razlog je možda jedan od ovih 6 koje radimo svaki dan

Zubi Izbjeljivanje zubi namirnice sastojci štetne stvari bijeli zubi

Još vijesti