Hailey Bieber i njezina hvaljena skincare rutina

Naglasak je svakako bio na kvalitetnoj skincare rutini, koja je zamijenila teški makeup.

Dakle, ove smo godine shvatili kako nije samo važno imati puder sa visokom pokrivnom moći, već da moramo više pažnje posvetiti zdravlju svoje kože. Nije bitan highlighter, koliko je bitno da nam koža blista sama po sebi.

Prisjetimo se zajedno koji su nam to trendovi u njezi kože stigli u 2022. godini i potpuno nas osvojili.

1. Ceramidi

To su lipidi, odnosno masti. Oni su vrlo važni strukturni elementi koji stvaraju zaštitnu barijeru u koži. Spriječavaju nastanak bora, čuvaju vlagu zbog čega koža izgleda odmorno i svježe, a ujedno je štite od štetnih vanjskih utjecaja. Primjerice glumica Reese Whiterspoon se kune u njhovu djelotvornost, a vjerujemo joj, jer na mnogim fotkama sa svojom kćeri, izgleda kao njezina starija sestra.

 

 

2. Niacinamidi

Riječ je o vitaminu B3 koji regulira prekomjernu pojavu sebuma, a istovremeno štiti površinu kože od oštećenja. Spriječava gubitak vode iz kože, čime smanjuje neugodnu suhoću ili svrbež. Sa svojim protuupalnim djelovanjem, pokazao se kao posebice dobar za ljude koji muku muče s aknama. Mlada manekenka Kaia Gerber posebno hvali niacinamid te tvrdi kako joj je upravo on spasio kožu.

3. Diy skincare

Diy njega kože postala je vrlo popularna. To znači da ljudi više ne odlaze u drogerije po kozmetičke preparate, već da jednostavno koriste namirnice koje imaju kod kuće te njima njeguju svoju kožu. Kozmetički proizvodi nastali u kućnoj radinosti uključuju upotrebu prirodnih sastojaka koji blagotvorno djeluju na kožu. Glumica Priyanka Chopra puna je savjeta za diy skincare te rado dijeli recepte koje je zapravo naučila od mame i bake.

 

 

 

4. Gua sha

Gua sha je tradicionalna kineska metoda liječenja u kojoj tupim i glatkim predmetom klizite po licu kako biste poboljšali cirkulaciju. Na tržištu možete birati između različitih gua sha proizvoda, a sve ovisi o tome kakve rezultate tražite. Tako se ružičastim kvarcem reduciraju bore, dok se žadom potiče cirkulacija. Zvijezde poput Zendaye ili Kardashianki redovito koriste ovaj kamen za opuštajuću masažu iscrpljene kože lica.

 

5. Glazed Donut Skin

U doslovnom prijevodu bi to bila koža koja izgleda poput krafne s glazurom. Za ovaj trend zaslužna je manekenka Hailey Bieber koja ima sjajan, gotovo zacakljeni ten. Hailey je podijelila tajnu svojeg tena, a ona je u pravilnoj hidrataciji kože prije spavanja. Kad se probudite, lice vam mora biti blistavo, ali ne i masno. Njezina rutina uključuje dvostruko čišćenje kože lica pred spavanje, zatim nanosi serum s biljnim stanicama i nakon toga obilno nanese hidratantnu kremu. Isto je tako otkrila da ako joj izbije koji prištić, jednostavno stavi flaster preko, koji pospješuje isušivanje i zacijeljivanje.

 

 

 

6. Glass skin

U svijetu je nastala prava pomama za korejskom kozmetikom. Svjež, prirodan i „glass skin look“, koji Korejke tako dobro nose, osvojio je svijet. Korejska skin care rutina se fokusira na dubinsko uljepšavanje kože, a ne na njezino pokrivanje teškim slojevima šminke. Njega lica ima tri do deset osnovnih koraka, što uključuje čišćenje, nanošenje tonika i hidrataciju. Korejsku rutina njege lica zapravo je pravi mali rutual za opuštanje. Esencije, serumi, sheet maske – sve je to dio arsenala proizvoda koji dovode do blistavog i čistog lica.

 

 

 

skincare trendovi u 2022 glass skin glazed donut skin gua sha diy skincaere kozmetika iz kućne radinosti hailey bieber Priyanka Chopra Kaya Gerber ceramidi niacinamidi

Još vijesti