Tampon

Cure koriste tampone već godinama i godinama! Nekima su dobri, nekima baš i ne. Da bi znala jesu li idealna zaštita u one dane baš za tebe, trebaš ih isprobati. Jedino ćeš tako za sigurno znati.

Razmišljaš o tome da isprobaš tampone, ali se malo bojiš? Razumljivo. Može djelovati strašno s obzirom da ga trebaš staviti u sebe zbog čega se mnogima javlja strah da bi se mogao zaglaviti i da ga neće moći više izvući van. Drugi su pak skeptični u njegovu učinkovitost i ne mogu se osjećati sigurno samo s tamponom. Uvjeravamo te da su tamponi itekako sigurni za korištenje i da su svi strahovi koje imaš bespotrebni. Niti jedno od najgorih razmišljanja koja imaš se neće ostvariti. Nemoj ga se bojati koristiti. Možda ti čak na kraju bude i bolji od uložaka! Ovi će ti savjeti dobro doći ako razmišljaš o tome da bi mogla isprobati tampone po prvi put.

1.Operi ruke prije nego ideš stavit tampon
Treba li ovo uopće naglašavati? Nije loše ponoviti za slučaj da netko ne zna. Prije nego ideš stavljati tampon (ili uložak) prije svakako operi ruke. Čak iako si doma i nisi nigdje išla. Svašta si dirala s rukama.

2.Nemoj se bojati koristiti ga u dane kada ti je menga obilnija
Tampon ima itekako dobru moć upijanja. Možeš ga bez straha koristiti i na one dane kada ti je menga obilnija, kao i na one dane kada ti je slabija. Za početak ipak preporučujemo da ga kreneš koristiti u danima kada ti je slabija, a kad se malo navikneš na njega, onda ga počni koristiti i u obilne dane.

Proizvodi za menstruaciju Što još možeš nositi umjesto tampona i uloška kada imaš mengu? Postoje još tri opcije

3.Nemoj koristiti tampone s mirisima
Ulošci i tamponi s mirisima nisu dobri za tvoju prijateljicu dolje. Nikakvi parfemirani proizvodi ne bi trebali ići dolje jer ti mogu pobrkati pH vrijednost i onda kreću problemi koji ti ne trebaju. Uvijek gledaju da sve što kupuješ za intimnu njegu bude bez ikakvih mirisa.

4.Nemoj ga koristiti ako imaš jake grčeve
Nije najpametnije koristiti tampon kada imaš jake grčeve jer bi mogli postati još gori. Radije pričekaj dan ili dva da prođu pa onda koristi tampone. Nikako se ne preporučuju u ovom slučaju.

5.Opusti se kada ga stavljaš
Znamo da si pod stresom i da si zabrinuta, ali nemaš razloga za to. Bit će ti puno teže staviti tampon ako se ne opustiš. Bez brige, nećeš pogriješiti i staviti ga na krivo mjesto niti ga možeš staviti pogrešno. Čak i da ne sjedne kako treba, izvadi i probaj ponovno.

6.Tampon se ne može izgubiti u tebi
Jedan strah koji puno cura ima je da će staviti tampon i da ga onda više neće moći izvaditi. To je samo iracionalan strah. Čak i da izgubiš njegovu špagicu, neće se i dalje zaglaviti u tebi. Nema gdje otići. Ako ti je teško izvući ga, čučni i bit će lakše. Samo nemoj paničariti.

Menstruacija Hrana i piće zbog kojih će ti menstruacija biti obilnija – pazi što jedeš u 'one dane'

7.Najbolje je za početak koristiti one manje, s manjim upijanjem
Tamponi s manjim upijanjem su manji i tanji pa ih je i lakše staviti. Zato nije loša ideja krenuti s njima, a kasnije onda prelazi polako na one s većim upijanjem. Bit će ti i ugodnije tako.

8.Za svaki slučaj, stavi i uložak
Kada si početnik u stavljanju tampona, vjerojatno ćeš biti nesigurna i oko toga hoće li stvarno moći upiti sve i brinut ćeš se da ti menga ne procuri na hlače. Trebat će ti kratko da se navikneš. Dobra je ideja da u tom periodu staviš i neki tanji uložak ili običan dnevni, tek toliko da znaš da imaš dodatnu zaštitu. Bolje tako nego da svakih 5 minuta provjeravaš je li sve okej dolje.

9.Promijeni poziciju ako ga ne možeš staviti
Ako pak imaš problem sa stavljanjem tampona i ne možeš ga staviti, promijeni poziciju. Nekima je lakše ako sjede, nekima ako stoje, a nekima ako čučnu. Na početku će ti biti malo nezgodno, ali kada se naučiš i izvježbaš, radit ćeš to bez imalo muke.

menga menstruacija tampon korištenje tampona prvi put kako što sve trebaš znati informacije o tamponima

Još vijesti