Proizvodi za menstruaciju

Opcija za one dane ima sve više i više, što je itekako dobro, jer tako svatko može odabrati i koristiti onu koja mu najbolje odgovara. Svačija je menga drugačija i zato je okej i da postoji više različitih proizvoda za menstruaciju.

Iako bi bilo u redu da su proizvodi za menstruaciju besplatni ili dostupni ženama pod nižim cijenama, kod nas to nije i vjerojatno nikada niti neće biti realnost. S obzirom na novčanu situaciju, jačinu menstruacije ili životni stil, svakome će odgovarati drugi tip zaštite u ovim danima. Najpopularniji su definitivno jednokratni tamponi i ulošci, za njih najviše cura zna i najviše se koriste.

Slika nije pronađena Ako ovako staviš uložak kad ti je menstruacija obilna – nema brige da će procuriti

A znaš li da postoje uz njih još tri opcije? I neke su čak i jeftinije i ekološki prihvatljivije.

1.Menstrualna čašica

 

 

Posljednjih godina sve popularnija i popularnija. I to s razlogom! Nemoj ju osuditi prije nego ju probaš. Oni koji ju jednom krenu koristiti, više se nikada ne vraćaju na staro. Je malo skuplja, ali kada ju jednom kupiš, to je to, mirna si na dugo razdoblje. Ona se opere i može koristiti opet iznova svaki mjesec. Odlična je za cure koje imaju jaku menstruaciju jer može zaprimiti puno krvi, a neće ništa procuriti. Jedino treba vremena da se na nju navikneš. I ne vidi se ispod odjeće! Ni malo! Nitko neće niti znati da imaš mengu.

2.Gaćice za mengu

 

 

Postoji i donje rublje koje je namijenjeno baš za one dane. Gaćice koje u sebi već imaju zaštitu i ne treba ti ništa dodatno. Ovo je još jedna opcija koju kada jednom nabaviš, možeš koristiti iznova i iznova. Bit će ti možda čudan osjećaj, ali stvarno djeluju. One su više za cure koje nemaju obilnu menstruaciju i idealne su za one dane kada ti je menge pri kraju i više nije jaka.

3.Platneni ulošci

 

 

Ako voliš uloške, ali brineš se jer to nije baš ekološki prihvatljiva opcija, ova joj je dostojna zamjena. Platneni ulošci su još jedan način kako smanjiti kupovinu uložaka i tampona. Kada ovakav uložak iskoristiš, samo ga treba baciti u vešmašinu, osušiti i možeš ga koristiti opet. I opet. I opet. Danas ih postoji s različitim dizajnima i mogu biti baš slatki! Postoje u različitim veličinama i lako se stave, nema brige da će se pomaknuti ili odlijepiti.

Slika nije pronađena Menga, tetka ili stvari – koristiš li ti neke od ovih 7 izraza za menstruaciju?

menga menstruacija Zaštita opcije tampon uložak čašica gacice vrste zaštite oni dani

Još vijesti