Oštećena kosa

Rijetke su one cure koje nemaju nikakvih problema sa svojom kosom. Ako i postoje, onda su zaista velike sretnice jer ne moraju proživljavati pakao s ovim najčešćih problemima kod kose.

Svakodnevne borbe s kosom nisu nerješive, ali za neke treba puno više vremena da bi se dovele u normalu. Zato se cure često i žale na probleme s kosom, s obzirom na to da mnogi prvo primijete kosu kada te ugledaju. Nitko ne želi imati suhu ili oštećenu kosu, ali zato postoje načini kako ćeš to riješiti. Ovih 5 problema se javlja stalno, kod gotovo svih cura, na svih tipovima kose, ali to ne znači da su ti problemi nemogući za riješiti.

1.Suha kosa
Kosa može biti suha zbog puno različitih razloga. Baš zato je to jedan od najčešćih problema s kojim se cure bore, a možeš ga riješiti na nekoliko načina. Pokušaj čim češće stavljati ulja na kosu koja su namijenjena za suhu. Osim toga, možeš barem privremeno ne koristiti fen za sušenje da primijetiš razliku.

2.Naelektrizirana kosa
Uskoro stiže vrijeme kada ćemo nositi odjeću koja često izaziva elektriziranje kose. Kada ti se žuri, to možeš riješiti uz pomoć jedne vlažne maramice s kojom samo prođeš po kosi da se smanji elektrizacija. Ukoliko te to često muči, onda trebaš imati odjeću koja je napravljena od prirodnijih materijala, a trebaš paziti i na to da kosu ne trljaš ručnikom nakon pranja.

via GIPHY

3.Oštećeni vrhovi
Oštećeni vrhovi se najčešće pojavljuju kod cura koje blajhaju kosu ili se jednostavno nisu šišale već duže vrijeme. Tu će ti najviše pomoći regeneratori, ali i drugi pripravci poput spreja i ulja za kosu zbog kojih će ti se vrhovi obnoviti i više se neće petljati.

Plava kosa Ljubičasti šampon koji plavuše obožavaju: Jedan ima preko 60.000 pozitivnih recenzija

4.Manjak volumena
Neke cure imaju ili ekstremno jak prirodni volumen dok ga druge nemaju uopće. Najgore je kada imaš tanku kosu koja je skroz bez volumena pa izgleda kao da ti je zalijepljena uz lice. Volumen možeš dobiti uz šampone koji su namijenjeni baš za njega ili tako da kosu sušiš tako da ti je glava spuštena prema podu. Na taj način fenom sušiš u kontra smjeru, a to daje volumen kosi.

via GIPHY

5.Kombinacija kovrča s ravnom kosom
Ono kad ne znaš imaš li ili nemaš kovrčavu kosu jer su ti neki pramenovi potpuno ravni, a drugi su kovrčavi. To možeš saznati tako da svoju kosu počneš tretirati kao da je kovrčava. Postoje razna videa gdje cure pokazuju kako saznati imaš li kovrčavu kosu ili ne, a ako je tvoja struktura kose takva da je polukovrčava već sada, onda je sigurno u pitanju kovrčava kosa samo što ju ne tretiraš na pravilan način.

Kosa Otkriće za brži rast kose koje svi isprobavaju: Cure su lude za uljima i šamponima s ovim sastojkom

Šamponi za masnu kosu Kosa ti se masti odmah nakon pranja? 6 šampona koji se bore protiv masne kose

Kosa problemi problemi s kosom oštećena kosa ispucali vrhovi

Još vijesti