Peglanje kose

Ako koristiš peglu svaki dan, trebala bi prestati s time. To većinom rade cure koje imaju kovrčavu kosu i ljepša im je kada je ravna, ali svakodnevno peglanje zaista nije dobro.

Iako želiš imati skroz ravnu kosu, peglanje svaki dan prije škole ili faksa nije rješenje. Pegla je puno štetnija nego što misliš i može u potpunosti uništiti tvoju kosu ako ju koristiš svaki dan. Preporučeno je da se peglaš svega jednom tjedno pa zbog toga možeš i pretpostaviti što sve pegla radi tvojoj kosi jer peglanje 7 puta dnevno definitivno nije poželjno.

1.Počinje jako ispadati
Normalno je da kosa nakon nekog vremena počne ispadati zbog svakodnevnog peglanja. Sva njezina dobra vlaka spaljuješ s peglom, pa vlasi više nemaju hranjivih tvari zbog čega počinje ispadati.

via GIPHY

2.Zapetljava se
Do zapetljavanja dolazi stalno, pogotovo nakon pranja opeglane kose. Tada ćeš ju teško raščešljati zbog peglanja svaki dan.

Kosa Hrana koja potiče rast kose: 12 namirnica zbog kojih bi ti kosa trebala manje ispadati i brže rasti


3.Vrhovi su spaljeni
Vrhovi se s vremenom spale, pogotovo ako ne odlaziš često na šišanje. To je normalno jer su vrhovi najtanji, a ti stalno na njima koristiš izrazito visoku temperaturu s peglom.

via GIPHY

4.Kosa se stanji i izgubi sjaj
S vremenom zbog ispadanja, kosa ti se jako stanji. Ne samo to, nego i izgubi sjaj jer svaki dan isušuješ sve prirodne masti koje kosa proizvodi.

5.Tjeme te počinje svrbjeti
Zbog prirodnih vlakana i masti koje svaki dan uništavaš s peglom, sve više te počne svrbjeti tjeme koje je postalo izrazito suho. Nakon nekog vremena, ne samo da te svrbi, nego se počinje stvarati i prhut zbog suhoće tjemena.

via GIPHY

6.Sporije raste
Visoka temperatura koju pegla proizvodi uništava sve dobre stanice koje ima vlas kose. Upravo zbog toga, ne samo što ispada, nego će ti i sporije rasti s obzirom na to da je izgubila sve dobre i prirodne tvari koje joj potiču rast.

Pranje kose Ne vjeruj svemu što čuješ – 10 najčešćih mitova o pranju i šamponiranju kose

Slika nije pronađena Ispucali vrhovi kao neprijatelj broj 1: Počni raditi ove stvari – i vrhovi će ti se manje listati i pucati

Kosa peglanje kose oštećena kosa peglanje svaki dan problemi s kosom

Još vijesti