Sunčanje i pranje zubi

Neke stvari koje radimo baš svaki dan mogu biti štetne za nas zato jer ih radimo ili koristimo u pretjeranoj količini. Mnogi će se pronaći na ovom popisu pa bi baš zato trebali prestati s tim navikama koje su štetne za zdravlje.

Ovaj popis najviše se tiče onih koji stalno čiste i vode veliku brigu o vlastitoj higijeni. Da se razumijemo, to je izrazito pohvalno i dobro, ali neka sredstva bi trebali smanjiti jer ona mogu biti štetna za naš organizam, kako piše Bright Side. Najgore od svega je što ovih 8 stvari s popisa radimo nesvjesno svaki dan, a izrazito su štetne.

1.Korištenje pilinga za lice svaki dan
Piling za lice je odličan za sjajnu i glatku kožu, ali se on ne bi trebao raditi više od jednom tjedno, a pogotovo ne svaki dan! Pilinzi su napravljeni od grubih sastojaka i svakodnevnim korištenjem si možeš napraviti više štete nego koristi.

via GIPHY

 

2.Pranje zubi više od 3 puta dnevno
Za one koji peru zube nakon svakog obroka – prestanite to raditi. Znamo da postoje neki kojima stvarno smeta hrana i žele uvijek imati besprijekorno čiste zube, ali ni često pranje zubi nije zdravo jer si četkicom i pastom za zube oštećujete caklinu na zubima.

zagrljeni par Nemoj biti lijena! Pet stvari koje uvijek trebaš napraviti odmah nakon seksa

3.Predugo sunčanje
Prije nego što ovo ljeto odlučiš satima ležati na plaži kako bi poprimila tamnu boju od sunca, razmisli dva puta. Sunčanje je okej, ali u određenim dozama i obavezno s brdo kreme za sunčanje koja sadrži visoki zaštitni faktor. Inače možeš dobiti izrazito jake opekline od sunca, a takvo oštećenje kože može prouzrokovati i rak.

via GIPHY

 

4.Stalno korištenje dezinfekcijskog gela
Zbog pandemija korona virusa mnogi su postali ovisni o vlastitoj higijeni i čistoći. I to je potpuno u redu sve dok se sva ta sredstva konzumiraju u normalnim količinama. No, kako piše Bright Side, konstantno korištenje dezinfekcijskog gela za ruke, i drugih sredstava s alkoholom, možeš izazvati izrazito suhu kožu na rukama, a naposljetku postoji mogućnost da postaneš otporna na neke vrste antibiotika zbog količine alkohola u tim sredstvima.

5.Konstantno spavanje na jednom jastuku

Svi mi imamo jedan jastuk kojeg obožavamo i uvijek spavamo na njemu. No, promjena jastučnice na tom jastuku nekada nije dovoljna, pogotovo ako na njemu spavamo baš svaku noć. Ti jastuci bi se trebali često i cijeli oprati zbog grinja koje se tijekom vremena skupe u njima, a one izazivaju alergije.

via GIPHY

 

6.Stalno korištenje dezodoransa ili rollera
Dezodoransi i roll-on u stiku mogu začepiti pore koje imamo ispod pazuha. Njih je najbolje koristiti odmah nakon tuširanja na svježoj i opranoj koži, ali se njima ne bi trebali špricati svaki puta kada osjetimo znoj. Ne samo da začepljuju pore već i mogu izazvati iritaciju u obliku prištića i crvenila ispod pazuha.

Slika nije pronađena Žvakanje žvakaće utječe na tebe i više nego što misliš – evo što sve dobro i loše radi tvom tijelu

7.Čuvanje računa iz trgovina
Svi računi iz bilo koje trgovine sadrže otrovne kemikalije na tom papiru na kojem se tiskaju. Nekada račune zaboravimo baciti u smeće, ali bi to trebali raditi zbog tih otrovnih kemikalija koje znaju biti štetne.

via GIPHY

 

8.Čišćenje kuće ili sobe po nekoliko puta dnevno
Svi volimo imati čistu i mirišljavu kuću ili sobu bez prašine i drugih nečistoća. Neki je čiste svaki dan što također nije dobro, pogotovo ako se koriste posebna sredstva za čišćenje prašine i drugih nečistoća. Ta sredstva se raspršuju u zraku i mogu biti izrazito opasna za naše zdravlje zato ih treba koristiti u ograničenim količinama i pogotovo ne na svakodnevnoj razini.

Slika nije pronađena Svi smo krivi! Ovih 5 grešaka svi radimo kod korištenja mobitela – nismo ni svjesni što si radimo

štetno za zdravlje svakodnevne navike greške Loše navike

Još vijesti