Slika nije pronađena

Iako bi najradije ostala ležati s dečkom, postoji hrpa stvari koje trebaš obaviti nakon seksa, za svoje dobro i za svoje zdravlje. Jako puno cura ne radi ove stvari jer niti ne zna koliko su zapravo bitne.

Sve je ovo itekako važno za tvoju 'prijateljicu dolje' i njeno zdravlje. Nakon seksa cure imaju nekoliko bitnih stvari za odraditi i nemoj ih preskakati, koliko god da ti se ne da. Preskakanjem ovoga radiš samoj sebi štetu, a nisu nikakve stvari koje traju godinama i oko kojih ćeš imati posla satima. Sve ćeš ih odraditi za čas! Pokušaj ih imati na umu svaki put nakon seksa. Više ih nikada nećeš zaboraviti napraviti kada shvatiš koliko su bitne.

1.Higijena na prvom mjestu

Nikada ne bi smjela zaboraviti imati na pameti vlastitu higijenu. Pogotovo nakon seksa. Malo se oprati je nešto što će ti uzeti koju minutu vremena, a što je itekako bitno za intimno zdravlje. Jer ne želiš da ti se dolje zadržavaju različite tjelesne izlučevine. Najbolje je zato malo se oprati mlakom vodom, nikako vlažnim maramicama, to će samo pogoršati stvar.

2.Ali čak i prije toga, odi piškiti

Druga, ali zapravo prva, stvar koju trebaš napraviti je da ideš piškiti. Ovo se uvijek naglašava kao bitna stvar jer na taj način isto brineš za intimno zdravlje na neki način. To će pomoći da smanjiš mogućnost pojave bilo kakve infekcije jer ćeš 'istjerati' bakterije koje su se možda tijekom seksa popele u mokraćnu cijev.

3.Popij vode

Ovo su dobre šanse da ćeš ionako napraviti, ali nije loše podsjetiti te. Ako popiješ vode to će pomoći s dehidracijom, jer nije neobično da se ovo pojavi nakon seksa, a i ako ne moraš na wc, ispijanje dodatne tekućine će te potaknuti na to.

4.Čekiraj kondom

Bolje biti siguran i provjeriti odmah da slučajno nije puknuo tijekom seksa. Cure najčešće neće osjetiti da se ovo dogodilo, dok bi dečki trebali, ali neki se neće potruditi shvatiti to ozbiljno ili te upozoriti. Jer ako je, bolje je da to odmah znaš i da stigneš popiti tabletu za dan poslije nego saznati tek za mjesec dana kada ti ne dođe menga.

5.Operi ruke

I na kraju svega, kada napraviš sve ostalo, operi ruke! Ovo je još jedno mjesto gdje se mogu uhvatiti bakterije i najbolje je oprati ih da ne širiš dalje. I naravno, najbolje je oprati ih sa sapunom, ne samo isprati malo s vodom. Sve to treba postati dio tvoje rutine nakon seksa, a ovo je zaključni korak.

Pogledajte još:

Seks za vrijeme mjesečnice? Skroz moguće – ovih 7 stvari o tome trebaš znati

Koliko bi dugo trebao trajati seks? Evo što sve trebaš znati o toj brojki

Stvari koje dečki rade, a koje totalno odbijaju cure: Ovo je 5 najčešćih zbog kojih će te cure otkantati

intimno zdravlje nakon seksa obavezno za cure

Još vijesti