TikTok influencerice koje promiču body positivity

Mlade su žene sve više nesigurne po pitanju vlastitog izgleda, kad s društvenih mreža vrve fotografije savršeno utegnutih tijela.

Neovisno o tome jesu li tijela drugih osoba kojima zavidite fotošopirana, jesu li li te zvijezde i influenceri možda samo ispraksirani kako savršeno pozirati za fotku i pri tome sakriti vlastite nedostatke, činjenica je da će vas baciti u depresiju pogled na njihovu savršenu figuru pa onda na vaš šlaufić koji je izvirio iz hlača dok ste u sjedećem položaju.

Koliko su nam svuda oko nas nametnuti nerealni standardi ljepote, govori najbolje slučaj Selene Gomez, koja je zablistala na 80. dodjeli Zlatnih globusa, ali koju su hejteri s društvenih mreža prozvali i narugali joj se zbog njezina izgleda i zbog njezinih kilograma.

Ono što rade Seleni naziva se „body shamingom“ ili u doslovnom prijevodu „posramljivanje tijela“, što uključuje ponižavanje druge osobe zbog veličine ili oblika tijela. To može imati utjecaj na mentalno zdravlje, uključivši poremećaje u prehrani, depresiju, smanjeno samopouzdanje ili tjelesni dismorfni poremećaj.

Koliko su društvene mreže opasne po mentalno zdravlje, toliko i na njihovim bespućima možete pronaći neke od profila koji propagiraju „body positivity“ odnosno pokret koji inzistira na realanome primjeru ženskog tijela.

Donosimo vam neke od prijedloga influencera koje vrijedi pratiti na društvenim mrežama, a čiji su feedovi prepun smiješnih, zabavnih i poučnih videzapisa kojima se propagira upravo „body positivity“.

1. Brooklynne Webb

Ovu šesnaestogodišnjakinju možete pronaći na TikToku, pod korisničkim imenom @xobrooklynne, a koja u svojim videozapisima govori o tome kako naučiti voljeti svoje tijelo i biti samouvjerena u vlastitoj koži. Osim toga, ona je i talentirana vizažistica pa usput možete pokupiti i kakav dobar savjet za šminkanje.

 

@xobrooklynne

hey kind reminder someone else’s body is not something for you to comment on 😁👍🏻 *draft

♬ Instagram x kamilowczarek - Kamil 🧿

 

2. Victora Garrick

Ovu bivšu sportašicu možete pratiti na TikToku, ako želite naučiti nešto više o mentalnom zdravlju i prehrani. I sama Vicotira patila je od poremećaja prehrane, a sada kad se oporavila, može dijeliti zanimljiva iskustva o svojim borbama s mentalnim zdravljem. 

 

@victoriabrowne Reply to @tumorbutthole ♬ original sound - Pia

 

 

3. Sarah Nicole Landry

Nju možete naći na Instagramu pod nazivom @thebirdspapaya, a žena broji preko 2 milijuna sljedbenika. Ona je spisateljica i majka četvero djece te dijeli fotke svojeg tijela, koje naravno da izgleda drugačije nakon 4 trudnoće, ali je i dalje normalno i lijepo.

 

 

4. Zach Miko

I dečki se osjećaju sve nesigurnije dok promatraju s reklama i plakata sve one muškarce sa savršeno isklesanim mišićima, koji od 0 do 24 vise u teretani. Jedan muški model na Instagramu, pod korisničkim imenom @zachmiko, dijeli svoje fotke te uči dečke da vole svoje tijelo upravo takvim kakvo jest.

 

 

5. Molly Ava

Ova fitness trenerica na svom Instagram profilu rado podsjeti ljude kako izgleda normalno ljudsko tijelo. Dakle, kao fitness trenerica, naravno da Molly redovito vježba, ali isto tako ona ima i šlaufiće na trbuhu. I to je sasvim normalna pojava, nitko nema ravan trbuh 24 sata na dan i svih sedam dana u tjednu, a rolice na trbuhu ili napuhnuti trbuh, nisu razlozi zbog kojih biste trebali biti u depresiji.

 

 

6. Georgina Cox

Ova cura razotkriva fitness influencere koji lažiraju transformacije tijela, koristeći posebne kutove, odjeću i tehnike osvjetljenja kako bi promijenili izgled. Na Instagram profilu ove osobne trenerice možete pronaći sve; od celulita, preko strija do šlaufića. I znate što? Sve je to za normalne ljude i definitivno nije razlog zbog kojeg bismo se trebali osjećati posramljeno ili loše.

 

 

 

body positivity body shaming influenceri i body positivity influenceri koje vrijedi pratiti influenceri koji promiču body positivity

Još vijesti