Zdrave navike

Tvoj životni stil i tvoje navike mogu utjecati na mengu i stvoriti ti razne probleme, bez da si toga možda i svjesna. Kada ti menga ne dolazi redovito, to ti može znak da nešto nije u redu. Jedino kada je okej da ne dolazi redovito je tek kad počneš dobivati. Tada joj treba vremena da se ustabili.

S razlogom cure prate menstruaciju i zapisuju si dane u mjesecu kada im je došla. Ukoliko to već ne radiš, ne bi bilo loše da počneš. Ima hrpa aplikacija upravo za ovu svrhu. Menstruacija bi ti trebala biti koliko-toliko redovita. Svima se dogodi da im koji mjesec ne dođe točno u predviđeni dan, ali dok većinu vremena dolazi na vrijeme, nemaš brige. Kada krene puno kasniti ili još gore, kada izostane cijeli mjesec, to je trenutak za zabrinuti se. Pogotovo ako se takva situacija ponavlja iz mjeseca u mjesec.

Kašnjenje mjesečnice Sedam razloga zašto vam menstruacija kasni, a da nije trudnoća

Iznenadila bi se, ali nekada navike koje se čine zdrave, zapravo nisu i mogu negativno utjecati na tvoju menstruaciju. Nutricionistica Nataša je podijelila nekoliko „zdravih“ navika koje cure rade kada žele izgubiti kilograme, a koje im se mogu obiti o glavu.

 

 

1.Svakodnevno preskakanje obroka

2.Perfekcionizam u prehrani i treningu

3.Ne jedeš ni kada osjetiš glad

4.Isključivanje iz prehrane važnih grupa namirnica

5.Održavaš prenisku tjelesnu težinu

6.Imaš prečesto jako iscrpljujuće treninge

Na njezinom profilu možeš redovito vidjeti puno korisnih savjeta o zdravom načinu života, vježbanju i gubljenju kilograma. Ova je objava posebno bitna jer puno cura ide u ekstreme kako bi izgubile kilograme i dosegle svoju savršenu kilažu. Ukoliko neku od ovih navika prepoznaješ kod sebe, trebaš znati da, iako možda djeluje zdravo, zapravo nije zdrava. Pogotovo ako si primijetila da ti menga odjednom nije više redovita kao prije. Izgladnjivanje i pretjerano forsiranje tijela mogu samo dovesti do problema. Izgubiti kilograme možeš i na puno zdravije i bolje načine.

Kourtney Kardashian Zdrave navike Kourtney Kardashian koje i ti možeš prepisati od nje – 8 njih koje nisu neizvedive

zdrave navike obiti o glavu zdrave navike koje nisu zdrave menstruacija menga kašnjenje menstruacije Izostanak menstruacije razlozi zašto ne dolazi menga

Još vijesti