Ideje za treninge kod kuće

Zima je period kada nam se više dopadaju izležavanje na kauču i skrivanje ispod dekice, nego vježbanje.

Pri samoj pomisli na odlaske u teretanu, smrači ti se pred očima. No, nemoj zanemariti fizičku aktivnost, jer odlične treninge možeš odraditi i u udobnosti vlastitog doma.

Donosimo ti neke prijedloge YouTube kanala koji će ti pomoći da se aktiviraš i ostvariš odlične rezultate, čak i bez odlaska u teretanu ili upisivanja nekih grupnih treninga.

1. Grown with Jo

Ova trenerica doslovce pršti energijom. Ako voliš plesati i ako su ti se primjerice svidjeli satovi zumbe, onda je ovaj YouTube kanal pravi izbor za tebe. S Jo ćeš jačati mišiće cijelog tijela i uz to se zabaviti kroz glazbu i dobar ritam. Moramo svakako napomenuti još jedan benefit, a to je što za izvedbu ovih treninga ne moraš nabavljati nikakvu dodatnu opremu za vježbanje.


2. Popsugar Fitness

Ako želiš vježbati kod kuće, a nemaš ni bučice, ni utege, ni bilo kakvu drugu opremu, ovaj kanal bi mogao biti dobar za tebe, jer nudi baš široku paletu takvih vježbi: bez opreme. Naučit ćeš pri tome kako da koristiš težinu vlastitog tijela, što može biti jednako zahtjevno, kao i da imaš utege.

 

3. Growingannanas

Anna je certificirana fitness trenerica te se najviše fokusira na treninge snage. Ukoliko se želiš malo više angažirati oko vježbanja, preporučujemo ti tzv. „HIIT treninge“, odnosno intervalne treninge visokog intenziteta. Oni će biti učinkoviti, ukoliko želiš sagorijevanje viška masnih naslaga i više mišiće mase.

 

4. Pamela Reif

Ako želiš raditi na definiranju određenog dijela tijela, tu je Pamela sa svojim vježbama kojima cilja na ruke, trbuh, stražnjicu ili bedra. I za to nećeš morati izdvojiti niti toliko puno vremena, jer njezine vježbe traju od 10 do 20 minuta maksimalno. Svakako ti preporučamo da slijediš i njezine upute za istezanja, kako ne bi završila s upalom mišića.

 

5. Yoga with Adriene

Adriene će biti dobar izbor za sve početnike, ali i za one malo naprijednije. Kako je joga kombinacija mišićne aktivnosti i unutarnje misaone usredotočenosti, Adriene osim izvođenja vježbi, nudi i meditacije te ćeš uz nju naučiti kako pravilno disati. Ukoliko imaš vremena, možeš izabrati treninge koji traju i po sat vremena. Ako si u žurbi i stisci, imaš vježbi koje traju i manje od 10 minuta i bit će idealne da ti pomognu kod jutarnjeg razbuđivanja ili navečer, da se opustiš prije spavanja.

 

Nadamo se kako smo te uspjeli motivirati s ovim prijedlozima. Započni već danas s tjelovježbom i osnaži svoje tijelo, a ujedno i metabolizam.

 

 

vježbanje kod kuće najbolji youtube kanali za vježbanje kod kuće vježbanje bez opreme zumba HIIT treninzi joga vježbe snage

Još vijesti