Briga o sebi

U ovom užurbanom životnom ritmu lako zanemarujemo važnost posvećivanja vremena sebi i fokusiranja na unutarnje zdravlje. Zdrav um i tijelo omogućavaju nam da budemo produktivnije u svim područjima života. Nije sebično voditi brigu o sebi i biti si prioritet, nego upravo suprotno, to je jako bitno da našu cjelokupnu dobrobit.

Zdrave navike Želiš početi živjeti zdravije, ali nisi sigurna odakle krenuti? Uz ovih 5 lakih, a efektivnih koraka to možeš ostvariti

1. Upijanje Sunčevih zraka
Sunčeve zrake imaju moć popraviti raspoloženje. U trenucima kada si preplavljena obavezama i čini se da nemaš vremena za sebe, Sunce je tvoj saveznik. Iako može zvučati pomalo neobično, izlaganje Suncu stvarno može pozitivno utjecati na tvoje raspoloženje i povećati produktivnost. Izdvoji svakodnevno barem 15 minuta za šetnju, sjedenje na balkonu ili sunčanje (naravno, uz SPF zaštitu). Opuštanje na svježem zraku pomoći će ti osjetiti povjetarac, čuti cvrkut ptica i obnoviti energiju.

via GIPHY

2. Redoviti tretmani za lice
Redoviti tretmani lica ne služe samo za poboljšanje izgleda kože, već su i prilika za opuštanje, smirenje i povezivanje s vlastitim bićem. Bez obzira voliš li tretmane lica, masaže ili manikure, važno je da si povremeno priuštiš trenutke užitka i opuštanja. Odaberi ono što te ispunjava i osvježava.

3. Njega kože i tijela
Ne zaboravi na svoju dnevnu rutinu njege kože. Osim što će poboljšati izgled tena, ova rutina pruža osjećaj opuštanja i stvara rutinu. Ujutro ili navečer, posveti vrijeme sebi uz vježbe istezanja, jogu ili topli tuš. Zatim razmazi svoju kožu nježnim mlijekom za tijelo, darujući joj njegu koja je jednako važna kao i briga o tijelu iznutra.


Život može biti izazovan, ali briga o sebi nije sebična gesta. Počni malim koracima i s vremenom ćeš osjetiti transformaciju u svom umu, tijelu i duši. Ne zaboravi, ti zaslužuješ vlastiti kutak mira i ljubavi. Pronađi svoju rutinu wellnessa, posveti sebi vrijeme i doživi pozitivne promjene u svom svakodnevnom životu.

Studentica Budi blaga prema sebi: 12 stvari zbog kojih si stvaramo prevelik pritisak - a ne bi trebali

 

 

 

#zdravlje briga joga tretmani sunce

Još vijesti