Proizvod za samotamnjenje

Proizvodi za samotamnjenje ili takozvani self-tanneri su postali izrazito popularni. Cure ih sve češće koriste prije odlaska na more kako bi imale već tamniju podlogu kože i to je u redu, ali oni ipak imaju i svojih negativnih strana.

Lijepo je doći na plažu, a da nisi bijela kao sir. U takvim situacijama pripomažu proizvodi za samopotamnjivanje koje možeš kupiti u obliku pjene, gela ili kreme. Oni su zaista odlični pomagači jer ti mogu dati predobru početnu boju pa se nećeš sramiti ako si jako bijela na plaži dok su svi drugi već poprimili ljetnu boju. No, nisu niti ti proizvodi tako savršeni jer i oni imaju svojih mana na koje trebaš pripaziti.

1.Moraju se nanositi svakih nekoliko dana
Iako ti doista poprave ten, moraš ga nanositi svakih nekoliko dana jer se užasno brzo ispere, puno prije nego prirodna boja koju dobiješ od sunca. Osim toga, nekada se zna neravnomjerno ispirati pa si na nekim dijelovima već bijela, dok se na drugima još dobro drži.

via GIPHY

 

2.Nemaju dovoljno velik SPF u sebi
Proizvodi za samopotamnjivanje ili nemaju nikakav SPF u sebi ili im je on izrazito nizak pa svejedno moraš nanijeti kremu koja ima jači SPF. Svaka sigurnost od sunca je bitna tako da svejedno moraš nositi SPF iako ti se ten briše svakim dodirom ili nanošenjem nove kreme.

Tekući puder Uštedi novce i ljeti nemoj kupovati novu nijansu pudera: Uz ovaj trik možeš koristiti stari iako si potamnila

3.Brišu se svakim dodirom ili nanošenjem kreme
S obzirom na to da proizvodi za samopotamnjivanje nisu dovoljni za zaštitu od sunca, moraš nanositi dodatne kreme, a one samo još više brišu ten s tebe kojeg si dobila tim proizvodima. Nisu samo u pitanju kreme, već i ručnici i svako brisanje po tijelu skida boju.

via GIPHY

 

4.Krivo nanošenje može izgledati loše
Za sve one koji nikada nisu koristili ove proizvode ne znaju kakva je to zapravo muka. Moraš dobro paziti i nanositi ravnomjernu količinu proizvoda po cijelom tijelu, ako želiš da to izgleda dobro. Ako negdje pogriješiš, to će se sigurno vidjeti jer je u pitanju takav proizvod.

Sunčanje na plaži Navodno ova 4 proizvoda pomažu u bržem tamnjenju na suncu, ALI nisu dobra ideja

Izgorjela koža od sunca Ako smo se namazali kremom za sunčanje i opet smo izgorjeli radimo neku od ovih 5 grešaka

samotamnjenje SPF Sunčanje Ljeto self tan

Još vijesti