Izgorjela koža od sunca

Nema goreg osjećaja nego kada izgoriš na plaži, a prethodno si bila sigurna da si se dobro namazala proizvodima za sunčanje. No, oni nekada nisu dovoljni, a i često ih krivo koristimo.

Svjesnost o opasnosti sunca bi trebalo podići na još višu razinu, a toga smo najsvjesniji kada izgorimo na suncu. Sunce i njegove zrake su zaista opasne, a nekada izgorimo i bez obzira na to što smo se prethodno namazali kremama, pogotovo na plaži. No, u većini slučajeva je to naša greška jer ili kupujemo krive proizvode ili ih krivo koristimo! Neke od najčešćih grešaka je naveo Women's Health, a sigurni smo da se svi pronalazimo u njima.

1.Krema se nije upila nakon mazanja
Nakon što se nanese krema za sunčanje, potrebno je 30 minuta prije npr. odlaska u more kako bi se krema u potpunosti upila. Mi često kremu nanesemo i nakon toga odmah uđemo u more, a njoj je potrebno prvo pola sata samo za upijanje kako bi imala djelotvoran učinak.

2.Nedovoljna količina SPF-a
Premala količina kreme ili spreja za sunčanje uzrokuje gorenje. Da bi ona imala svoj djelotvoran učinak, potrebno je nanijeti je u debljem sloju, ali dobro razmazati kako ne bi ostajali bijeli tragovi.

via GIPHY

 

3.Ne nanosimo kremu ponovo nakon kupanja ili znojenja
Jedno nanošenje kreme na plaži prije kupanja nije dovoljno. Logično je da se ta krema i djelomično ispere u moru, pogotovo ako se nije upila do kraja. Osim toga, u svakodnevnim situacijama se ona također ispere zbog znojenja, pogotovo na licu.

Slika nije pronađena Najčešćih deset pogrešaka koje radimo pri kupnji badića - nemoj ih ponoviti

4.Koristimo pogrešan SPF
Iako se sunce ne čini jako, ne bi se trebali faktorima koji su manji od 25, pogotovo ako je netko svijetlije puti. Svijetla put zahtijeva puno veći faktor pa je to ujedno i jedna od najčešćih grešaka kada dobijemo crvenilo od sunca.

via GIPHY

 

5.Zaboravljanje na UVA zrake
UVB zrake su one od kojih se štitimo i koje uzrokuju peckanje, ali istovremeno zaboravljamo i na UVA zrake koje prodiru kroz oblake i prozore. U tom slučaju je potrebno kupiti proizvod koji je i za UVA i UVB zrake, a oznaka za UVA zrake se nalazi etiketi bočice proizvoda.

Slika nije pronađena [OPASNO] Pojavio se novi ljetni bizarni trend i sve je popularniji na društvenim mrežama

Hailey Bieber Novi trend u šminkanju inspiriran je izgorjelim licem na suncu

SPF sunce Sunčanje izgorjela koža od sunca najčešće greške