Sunčanje na plaži

Ljeto dolazi, a samim tim su mnogi počeli ganjati i ljetni ten kojeg svi želimo – čim tamnije, tim bolje! No, kako bi došli do tog tena, trebamo se dobro paziti od sunca, ali i od proizvoda koje koristimo.

Iako su prirodni sastojci i prirodni proizvodi apsolutno uvijek preporučljivi, to baš i nije slučaj kod domaćih proizvoda za tamnjenje. Bez obzira na to što ti se čini da ti se ništa ne može dogoditi, baš zato što se radi o prirodnim sastojcima, svakako može. U tom slučaju je ipak najbolje kupiti provjereni proizvod u drogerijskim trgovinama koji je namijenjen za tamnjenje, nego neki za kojeg ne znaš što se točno nalazi unutra. Osim toga, svi ti domaći proizvodi za tamnjenje koje napravimo kod kuće ne sadrže zaštitu od sunca koja predstavlja najveću opasnost ljeti ako je nema.

1.Margarin
Margarin nikako ne bi trebao biti na tvojoj listi proizvoda za sunčanje. Radi se o kuhinjskoj namirnici koja je namijenjena prvenstveno za kuhanje pa nema potrebe da uz nju dolaziš do boljeg tena na suncu ukoliko ne želiš da ti ostanu fleke po tijelu. Osim toga, on, naravno, nema zaštitni faktor, a ako je sunce jako, onda ćeš sigurni izgorjeti.

via GIPHY

 

2.Kokosovo ulje
Iako se kokosovo ulje koristi za apsolutno sve, ono se ipak ne bi smjelo koristiti za brže tamnjenje na plaži. Iako se radi o inače zdravoj proizvodu, odnosno namirnici, koje se koristi i za kosu, nećeš dobiti nikakve alergijske reakcije, ali će ti se vjerojatno dogoditi isto kao i s margarinom, a to je da ćeš jako izgorjeti.

3.Maslinovo ulje
Bilo kakva ulja koja su namijenjena prvenstveno za kuhanje nisu dobra za sunčanje, pa tako tu pripada i maslinovo ulje. Sva ta ulja su prirodna i ona ti možda mogu pomoći da brže potamniš, ali s obzirom na jačinu sunca, vrlo vjerojatno ćeš dobiti crvene opekline koje nikako nisu poželjne.

via GIPHY

 

4.Ulje gospine trave ili kantarionovo ulje
Ulje gospine trave koje se dobiva iz cvjetova istoimene biljke je možda i najgori izbor za sunčanje, odnosno tamnjenje. Ovo ulje, kako pokazuju neka istraživanja, može biti kancerogeno i definitivno nepreporučljivo za sunčanje. Razlog tome je da jedan sastojak iz tog ulja, u spoju sa sunčevim zrakama, može izazivati alergijske reakcije na koži, bez obzira na to što je u pitanju prirodno ulje.

Izgorjela koža od sunca Ako smo se namazali kremom za sunčanje i opet smo izgorjeli radimo neku od ovih 5 grešaka

Slika nije pronađena Najčešćih deset pogrešaka koje radimo pri kupnji badića - nemoj ih ponoviti

Sunčanje tamnjenje proizvodi za sunčanje Loši proizvodi margarin ulja za sunčanje

Još vijesti