Nanošenje rumenila

Za rumenilo možda mislimo kako je svako isto, ali ipak nije. Neka rumenila su pogodnija za suhu, a druga za masniju kožu sklonu aknama i prištićima. Osim toga, i ton kože može puno pridonijeti kod završnog izgleda rumenila.

Ako misliš da su sva rumenila ista i da se razlikuju jedini po boji – varaš se. Ona su zaista različita, od tonova, nijansi i formule od kojih su napravljena, pa čak i do teksture s obzirom na to da imamo ona u prahu i tekuća. Neka od njih su baš specifično namijenjena za određeni tip kože, a i njezin ton te podton, piše Pop Sugar. Možda si do sada cijelo vrijeme koristila pogrešno rumenilo koje zapravo ne odgovara tvojoj koži.

1.Osjetljiva koža
Osobe s osjetljivom kožom su sklone crvenilima koje se pojavljuju na licu. Da bi rumenilo na to lice sjelo dobro, a da se crvenilo ne bi vidjelo, potrebno je prvo ujednačiti boju kože uz pomoć zelenih nijansa korektora namijenjenih za ujednačavanje boje. Tek nakon toga se nanosi rumenilo, ali u boji breskve, a ne ružičasto na koje smo svi navikli. S ružičastim rumenilom ćeš samo dodatno naglasiti crvenilo što ne želiš, zato ipak biraj boju breskve koja je laganija.

Prikrivanje podočnjaka Cure više ne koriste korektor za sakriti podočnjake - drugi proizvod to radi bolje

2.Koža s aknama i prištićima
Koža koja je prepuna akna i prištića je u većini slučajeva masna. Kako bi izbjegli dodatnu masnoću, potrebno je koristiti rumenilo u prahu, a ne tekuće. Razlog tome je da nema smisla stavljati tekući i mastan proizvod na već masno lice, zato je rumenilo u prahu njegova odlična zamjena.

3.Masna koža
Za masnu kožu su idealni višenamjenski kremasti proizvodi pa tako i kremasta rumenila, a ne ona u prahu. Ona će najbolje izgledati i djelovati na masnoj koži, a napravljeni su s namjerom da se koriste na svim područjima, bez obzira na to što su neka masnija od drugih.

Hailey Bieber Novi trend u šminkanju inspiriran je izgorjelim licem na suncu

4.Za druge različite tipove kože
Svi ostali tipovi kože imaju neka svoja pravila. Ukoliko imaš preplanuli podton kože, onda će ti više odgovarati brončane i smeđe boje. Tamniji tonovi iziskuju tekući oblik rumenila, a kod svijetlih treba birati ružičaste nijanse s plavim podtonom.

Slika nije pronađena Staviti rumenilo na vrhove obraza dok se smiješ nije pravilan način – ima bolji koji će ti 'podignuti' lice

rumenilo koža tip kože ton kože tekuće rumenilo rumenilo u prahu

Još vijesti