Slika nije pronađena

Depresija ostavlja iza sebe puno posljedica, neke nisu vidljive golim okom, ali ove jesu. Uglavnom se svi fokusiraju na osjećaje koji se pojavljuju kod nekoga tko ima depresiju, ali puno ljudi ne zna prepoznati fizičke znakove.

Znakove depresije bitno je prepoznati na vrijeme, bilo da se radi da ih uočiš na samoj sebi ili na nekome s kime se družiš. Razgovor s profesionalcem može pomoći kod ovog problema i pokušati ga držati pod kontrolom koliko je god to moguće. Depresija nije neka mala stvar ili sitnica iz koje se samo 'trebaš trgnuti', kako to neki misle. Radi se o ozbiljnom problemu. Prvi korak je prepoznavanja i prihvaćanje tog problema. Osim što se može vidjeti po ponašanju da nešto ne štima, može se vidjeti i po izgledu. Ovo su 5 promjena koje se dogode na fizičkom izgledu osobe koja pati od depresije.

1.Svako malo je osoba bolesna
Dolazi do pada imuniteta i postaje lakše pokupiti svaku zarazu ili infekciju s kojom se dođe u kontakt. Pogotovo je ovo uočljivo ako se radi o nekome tko nikada nije bolestan i onda odjednom svako malo ima nekih problema. Pa čak i da je nešto pomalo banalno poput prehlade, grlobolje ili bolova u trbuhu.

2.Naglo se udeblja/jako smršavi
Velike i nagle promjene u težini su također nešto što u pozadini može skrivati probleme s mentalnim zdravljem. Kod nekih dođe do naglog debljanja jer odjednom stane sva fizička aktivnost, a drugi prestanu jesti i krenu naglo mršavjeti.

Slika nije pronađena Kako si pomoći kada se osjećaš posebno depresivno i loše: Selena Gomez radi ove 3 stvari na takve dane

3.Izgleda starije
Koža izgubi sjaj, pojave se podočnjaci, a i neki se pomalo zapuste. Moguće je naglo ostarjeti i to u nekoliko tjedana.

4.Pojave se podočnjaci koji ne prolaze
Kao što je ranije i spomenuto, dolazi do promjena zbog kojih osoba izgleda naglo kao da je ostarjela 5 godina, a ovo je jedna od tih promjena. Svi nekada imamo podočnjake, ali oni neće biti tu na dulje razdoblje, dok kod osoba koje se bore s depresijom mogu biti puno uočljiviji.

5.Može izostati menstruacija
Ili jako kasniti. Kod cura je izostanak menstruacije uvijek znak da nešto nije kako treba biti.

Slika nije pronađena 'Tuga me povuče i brojne misli mi se krenu motati po glavi, samo što ne padnem u depresiju ' HELP

Depresija Izgled posljedice znakovi kako prepoznati depresiju mentalno zdravlje

Još vijesti