Slika nije pronađena

Selena Gomez je uvijek tu kada treba otvoreno pričati o mentalnom zdravlju i na taj način sigurno pomaže mnogima. Nije strano da se ona bori s nekoliko bolesti i to joj povremeno itekako utječe na mentalno zdravlje. Evo što radi na one dane kada je posebno loše.

Selena je stvarno prošla kroz puno toga zadnjih godina, od toga da joj je trebala transplantacija bubrega, preko bolesti nazvane lupus do dijagnosticiranog bipolarnog poremećaja. Otvoreno priča o svojoj borbi i s mentalnim zdravljem, anksioznošću i depresijom, jer ništa od toga Seleni nije strano. Zato ju fanovi uvijek i slušaju kada priča o tim problemima i kako se boriti s njima, jer priča iz vlastitog iskustva. Prije nekoliko dana je na Instagramu Wonderminda pričala o tome što njoj najviše pomaže u danima kada joj je mentalno zdravlje na dnu. Tri joj stvari tada posebno pomažu.

Priznala je da ima dana kada se probudi i nema snage niti ustati iz kreveta, ali ima spremnu strategiju za takve dane koju i ti možeš iskopirati. Prva i najbitnija stvar koju ona tada radi, a koju preporučuje i drugima, je da uzmeš mobitel u ruke i nazoveš nekoga. Bilo koga! Itekako može pomoći. Druga stvar je da se informiraš o svom stanju i da pratiš što su 'trigger' koji kod tebe uzrokuju ovakve promjene u raspoloženju. Kada naučiš zašto i kada ti to bude najteže, bit će ti lakše i nositi se s takvim situacijama.

I treća stvar koju radi Selena na dane kada joj je mentalno zdravlje loše je da ide na boks ili se bavi bilo kakvom drugom fizičkom aktivnošću. Iako kaže da mrzi vježbati i nije joj to ni malo zabavno, primijetila je da joj to pomaže s izbacivanjem frustracija i da se osjeća puno bolje, i fizički i mentalno, nakon što odradi trening. To su tri Selenina savjeta koja i njoj pomažu, a koja mogu pomoći i svima drugima.

Pogledajte još:

Svakodnevne navike koje možda i ne primjećuješ, a loše utječu na tvoje mentalno zdravlje



Mitovi o depresiji: Većina ljudi misli da je ovih 9 stvari o depresiji istina – ali nikako nije!

Selena Gomez otkrila da se jednog svog izgleda s crvenog tepiha posebno srami – zna da je užasan [FOTO]

Pomoć Depresija mentalno zdravlje Selena Gomez

Još vijesti