Slika nije pronađena

Ispucali će vrhovi učiniti da ti kosa izgleda sto puta gore. Može biti duga i počešljana, nakovrčana, ispeglana, ali ako su vrhovi ispucali, to će uništiti cijeli dojam.

Kada ti je kosa u groznom stanju i vrhovi su ti ispucali, tu nema spasa. Nema te maske, ulja ili regeneratora koji će ih obnoviti i učiniti opet zdravima. Jednostavno ih moraš ošišati i početi paziti na svoju kosu. Što god da radila, vrhovi će ti s vremenom ispucati, ipak ne možemo kosu zaštiti baš od svega, ali možeš joj pomoći da se što manje lista i puca. Samo trebaš početi primjenjivati neke navike koje će ići u korist tvojoj kosi. Iako su sitnice, tvoja će kosa od njih imati velike koristi. Vrhovi će ti manje pucati, a to znači i da ćeš manje morati ići kod frizera na šišanje. I naravno, kosa će ti izgledati lijepo i zdravo.

1.Kada je god moguće, suši kosu na zraku, ne s fenom
Što manje topline na kosi, to bolje. Jedan korak gdje to možeš početi primjenjivati je da ju što manje sušiš s fenom. Kada ju opereš, neka se dobar dio ili cijela osuši na zraku. Ako ju feniraš, onda to kreni tek kada je već napola suha. Najbolje je pričekati da ti 50% ili 80% kose bude suho i tek onda završiš posao sušenja s fenom.

2.Koristi češalj za mokru kosu i one sa širokim zupcima
Najbolji češljevi, s kojima će ti se kosa najmanje lomiti i oštetiti su oni koji imaju dovoljno raširene zupce. Uz takve, dobre su i četke koje su namijenjene za mokru kosu, ali s njima ju možeš češljati i kada je suha. One su prilagođene da što manje čupaju kosu, jer upravo kada je mokra, tada je kosa najosjetljivija.

Lijepa kosa Frizerke ovih 8 stvari NIKADA ne bi napravile svojoj kosi – zašto ih onda ti radiš?

3.Smanji temperaturu na pegli
Niti jedan uređaj s kojim stiliziraš kosu ne bi trebao biti topliji od 180 stupnjeva. Sve iznad toga će ti pomalo paliti kosu. To što su ti pegla ili figaro topliji, ne znači da će ti kosa u toj frizuri izdržati dulje.

4.Nemoj pokušavati rukama trgati ispucale vrhove
Ako ti smetaju ispucali vrhovi i čupkaš ih ili pokušavaš otrgnuti, to bi trebala prestati raditi jer samo pogoršavaš situaciju. Kosa ti je na tim dijelovima slaba i jedini način da to riješiš je da taj dio kose ošišaš. Čupkanje neće pomoći.

5.Nemoj se bojati ošišati ispucale vrhove
Ako su ti vrhovi jako ispucali, a ti tražiš od frizerke da ti ošiša centimetar kose, nisi baš ništa napravila. Trebala bi odrezati u potpunosti taj dio koji je ispucao. Ne možeš ga drugačije spasiti. Ako nisi sigurna koliko je to, pitaj frizerku. Sve što je ispucalo, treba otići.

6.Zamotaj kosu nakon pranja u pamučnu majicu
Trljanje kose ručnikom i zamatanje u njega nakon pranja i nije baš najbolja ideja. Iznimka je ako koristiš ručnik od mikrofibre. Ipak, većina nas nema takve ručnike doma i ne nećemo ti reći da ga trebaš ići kupiti, jer ne trebaš. Za razliku od takvog ručnika, ono što sigurno imaš doma je pamučna majica koja ti ne treba. Idealno! U nju zamotaj kosu nakon pranja. To će biti puno nježnija opcija za tvoju kosu.

7.Uloži u neku kvalitetnu masku za kosu
I za kraj, bitno je i kakve proizvode koristiš za pranje kose. Nisu svi jednako kvalitetni. Istraži koji sadrže keratin, on je posebno dobar za tvoju kosu. Keratin je vrsta proteina za kosu koja će zagladiti strukturu kose, učiniti da bude više nahranjena, mekanija i da lakše napraviš frizuru jer će biti poslušnija. Ostavi masku da stoji na kosi što dulje možeš!

Matilda Djerf Kada ti kosa visi i izgleda tanko: 8 trikova kako joj dati volumena da izgleda bujnije

Kosa ispucali vrhovi zdravija kosa navike trebaš raditi vrhovi manje pucaju

Još vijesti