Matilda Djerf

Čim kosi daš volumena, izgledat će bolje. Nečija kosa jednostavno nema volumena i izgleda jako rijetko zbog toga, a nečija ima dane kada jednostavno ne želi surađivati. U takvim situacijama pomogni si ovim trikovima.

Osim ako si ispeglala kosu i želiš da ti stoji što ravnije i da bude uz glavu. U tom slučaju, dodavanje volumena na bilo koji način može uništiti sav trud. Puno frizura koje u posljednje vrijeme možeš vidjeti na influencericama imaju volumena i izgledaju kao da im je kosa jako gusta. Ako tvoja nije gusta, a želiš postići taj efekt da izgleda bujnije, onda se možeš poslužiti nekim od ovih malih trikova. Pomoći će i brzo ti dati volumen.

1.Promijeni razdjeljak
Najbrži način kako kosi možeš dati volumena je da promijeniš razdjeljak. Ovo će u tren oka okrenuti frizuru i pomoći da ti kosa izgleda bujnije. Kada ti se god čini da se previše spljoštila, samo ju zabaci na drugu stranu.

 

 

2.Blago ju natapiraj
Ne kao tvoja mama u mladosti, ali mrvicu. Za ovo ti kosa mora biti u potpunosti suha, jer ćeš ju inače previše lomiti. Blago ju natapiraj tankim češljem uz korijen. Ako nisi sigurna da će stajati stavi i mrvicu laka za kosu kada završiš.

3.Stavi pramenove
Ovo neće napraviti promjenu u smislu da će ti dati volumena, ali će vizualno učiniti da ti kosa izgleda bujnija. Pramenovi ti trebaju biti nekoliko nijansi svjetliji ili tamniji od boje kose da bi efekt bio što bolji.

 

 

4.Kada sušiš kosu s fenom- suši ju naopačke, a kada se češljaš – češljaj ju prema iza
Postoje i neka pravila kod sušenja i češljanja kose koja počni slijediti ako ti je kosa bez volumena. Prvi je da kada sušiš kosu, nagneš se naopačke i tako ju sušiš. Druga stvar koju možeš napraviti svaki dan je kada se češljaš, da to radiš prema iza.

Barbie rep Barbie rep je novi način na koji možeš složiti inače običan rep – i dati mu volumena

5.Ošišaj se stepenasto
Kada ti je kosa u slojevima, to će joj dati volumena i izgledat će puno bujnije. Samo pazi da odeš kod frizerka koja zna što radi i koja ti neće previše skratiti kosu. Kada je kosa ravna i jako dugačka, sva iste duljine, ne možeš od nje očekivati da će biti 'prpošna'. Trebaš joj nekako pomoći, a ovo je dobar način bez da previše diraš duljinu.

 

 

6.Promijeni proizvode koje koristiš za kosu
Nekada je problem i šampon ili regenerator/maska koje koristiš kod pranja kose. Mogu ti otežavati kosu i zbog toga ti ona izgleda kao da nema ni malo volumena. Traži šampone koji su baš za volumen ili koji su što laganiji. Oni ti neće toliko otežati kosu kao drugi.

Plava kosa Ljubičasti šampon koji plavuše obožavaju: Jedan ima preko 60.000 pozitivnih recenzija

7.Ne stavljaj regenerator po cijeloj dužini – nikako ne na korijen kose
Regenerator ne ide na korijen kose. On ide samo na vrhove kose, nikako ne na dio uz glavu. Pretežak je da bi se stavljao gore. Ako to radiš, moguće da ti je zbog njega kosa i češće masna. Probaj ga stavljati samo na vrhove, a kada ti treba nešto za cijelu kosu, stavi masku.

 

 

8.Šampon za suho pranje
Kada ti god treba volumena, samo stavi šampona za suho pranje i problem je riješen. Nije njegova jedina funkcija da ti kosu učini manje masnom, već upravo i ovo – da joj da volumena. Čak iako ti je kosa čista, možeš ga koristiti u ovu svrhu. Samo nemoj pretjerati i raditi to svaki dan ili više puta dnevno!

Kosa bez volumena dati volumen bujna kosa kosa visi izgleda tanko Pomoć greške Što napraviti

Još vijesti