Lijepa kosa

Kakvu god da imaš kosu, bila ona tanka, suha ili kovrčava, neke stvari nitko ne bi trebao raditi svojoj kosi. One nisu dobre niti za jedan tip kose i pomažu tvojoj kosi da izgleda uništeno, bez sjaja i da bude ispucala.

Kada frizerke, kojima je to posao i koje ipak znaju malo više od nas, kažu da nešto nije dobro za kosu i da one same to nikada ne bi napravile na svojoj kosi, vjerujemo im da se radi o stvarno štetnim stvarima i da nije pametno ni da mi to radimo na svojoj kosi. Na TikToku možeš pronaći puno savjeta o tome kako brinuti za svoju kosu, što je dobro, a što nije, a ovo su savjeti koji su došli baš od profesionalnih frizerki. Otkrile su koje to stvari one nikada ne bi radile na svojoj kosi, s obzirom na svo znanje koje imaju. Ima 8 stvari koje ti preporučujemo da iskopiraš od njih i da i ti prestaneš raditi svojoj kosi.

1.Farbati kosu koja nije prije oprana
Prije nego što se kosa ide farbati, bilo da stavljaš pramenove, pravu boju ili preljev, kosa bi trebala biti čista. Ako je kosa puna masnih naslaga, to može utjecati na to koliko će ti se dobro boja uhvatiti. Nije strašno ako si ju oprala jučer ili prekjučer, ali ako je od pranja prošlo dosta dana i ona je vidno zamazana, prije farbanja ju ipak operi.

Frizure Male stvari čine veliku razliku – svaka frizura će ti izgledati 100 puta bolje uz ovaj mali detalj

2.Često koristiti ljubičasti šampon
Plavuše znaju koliko je ljubičasti šampon super i koristan izum. Međutim, on nije šampon koji se koristi redovito, kod svakog pranja, već povremeno. Služi za održavanje plave i sive kose, da ubije žutilo, a ne da opere tvoju kosu full dobro. Uz to, isušuje kosu. Plus, u njemu ima i jačih kemikalija nego u običnim šamponima.

 

 

3.Ne češljati se danima
Bitno je redovito češljati kosu svaki dan, jer ako to nećeš raditi, ona će se zapetljati puno jače i onda će ju biti teže počešljati. Tako ćeš ju više slomiti i počupati kada ćeš se češljati, što ti sigurno nije cilj.

4.Šamponirati samo jednom
Frizerke stalno naglašavaju da kada peremo kosu, trebamo ju šamponirati dva puta, ne jednom. Prvo šamponiranje služi da s kose maknemo masnoću i naslage proizvoda za kosu koje smo koristili kroz dane između pranja, a drugo šamponiranje služi da se očisti tjeme.

5.Ne koristiti maske za kosu
Maske za kosu pri svakom pranju su itekako bitne, pogotovo ako si netko tko farba kosu ili se recimo baviš plivanjem. Maske su puno bolja opcija od regeneratora.

Duga kosa Frizure koje možeš napraviti, a uz koje će ti kosa izgledati dulja nego što je

6.Koristiti peglu i druge uređaje na vlažnoj kosi
Nikako! Pegla, figaro i svi ostali uređaji za stiliziranje kose trebaju se koristiti tek kada ti je kosa u potpunosti suha. Ne smije biti ni mokra ni vlažna. Totalno ćeš si ju oštetiti ako koristiš takve stvari dok je i malo vlažna.

7.Koristiti pegle i slične uređaje više od dva puta tjedno
Prvo, ako već i koristiš peglu ili neki sličan uređaj za stiliziranje koji zagrijava, trebala bi koristiti neki sprej ili ulje koji će ti zaštiti kosu. Ipak, čak ako i koristiš zaštitu, ne bi smjela prečesto koristiti takve uređaje. Maksimalno dva puta tjedno! Kosa će ti inače jako oslabiti i početi ispadati više nego inače i lomiti se.

8.Koristiti šampone pune sulfata i silikona
To su dva sastojka koja bi trebala izbjegavati ako želiš najbolje za svoju kosu.

Kosa Frizura frizerka greške ne bi smjela raditi ne raditi kosi uništavaš kosu Loše navike njega kose

Još vijesti