Akne na leđima

Akne na leđima često predstavljaju nesigurnost kod nekih cura pa zbog toga ljeti ni ne žele nositi haljine ili majice s otvorenim leđima. No, od sada možeš zaboraviti na taj sram uz savjete kako se riješiti tih akni!

Pojavljivanje akni ili prištića nije uzrokovano samo pubertetom, već mnogim drugim stvarima. Općenito se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, a uz lice su možda najiritantnije one akne koje se nalaze na leđima. Najgore situacije su ljeti, kada ih zna biti poprilično puno, ali to ne znači da i dalje moraš skrivati svoja leđa! Kako navodi Health Line, ovih 7 savjeta će ti pomoći da se riješiš tih akni, zauvijek!

1.Obavezno tuširanje nakon treninga ili na kraju dana
Znoj je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg nastaju akne općenito po cijelom tijelu, a tako i na leđima. Ljeti ga je nemoguće izbjeći zbog visokih vrućina, zato se obavezno istuširaj na kraju dana da ispereš sav znoj sa sebe, a pogotovo nakon treninga – bez obzira na to u koje doba dana treniraš.

2.Korištenje pilinga
Piling ti može pomoći da se riješiš akna na leđima, ali ne smije biti pregrub, već odaberi neki nježniji, za osjetljiviju kožu. On će ukloniti višak prljavštine i ulja s kože koja uzrokuju akne na leđima.

via GIPHY

 

3.Nošenje široke odjeće
Ljeti se općenito preporuča korištenje široke i oversized odjeće zbog visokih temperatura. No, to isto pravilo vrijedi ako ne želiš više imati akne na svojim leđima jer se uskom odjećom znoj dodatno trlja po leđima i uzrokuje nastajanje akni.

Čista koža Imala je problema s prištićima i koristila 100 proizvoda – i onda je jedan napravio razliku

4.Isprobaj ulje čajevca
Ulje čajevca već je godinama poznato kao odličan sastojak za rješavanje kožnih problema. Danas postoje mnoge kreme i serumi koji sadrže ulje čajevca, pa je on moguće rješenje za rješavanje akni i na leđima zbog ubijanja dodatnih bakterija koje se tamo nalaze.

via GIPHY

 

5.Sklanjaj kosu s leđa
Ovo je posebno bitno za cure s dugom kosom. Ako imaš dugu kosu, koja je često raspuštena, ona je zaista puna prljavštine jer s njome dodiruješ prljave predmete, poput sjedala u autobusima. Kada tu istu kosu pustiš na leđa, sve te prljavštine se prebacuju i na leđa što uzrokuje akne. Zato pripazi na to i sklanjaj kosu s leđa pogotovo tijekom ljeta.

Prištići na ruci Pomoć prije ljeta: Riješi se zauvijek sitnih prištića po rukama na ovaj način

6.Izaberi dobru kremu za sunčanje
Ne samo što nećeš izgorjeti ako imaš gola leđa, već neke kreme za sunčanje su izrazito masne pa samim tim začepljuju pore na leđima što uzrokuje nastajanje akni. Obavezno izaberi neku kremu koja je bez ulja, a da je istovremeno lagana i nježna na koži.

via GIPHY

 

7.Izbjegavaj neku hranu
Osim svih navedenih stvari koje uzrokuju akne na leđima, uzrokuje ih i neka hrana pa bi bilo dobro da ju počneš izbjegavati ili je barem jesti u manjim količinama. U pitanju je npr. bijeli kruh, tjestenina, riža i krumpir. Umjesto toga, barem ljeti, pokušaj naći zamjenu u voću, povrću, žitaricama ili barem smanji unos ovih namirnica.

kava i prištići Mit ili istina: Može li kava biti krivac zašto ti se stalno pojavljuju prištići?

akne pristici akne na leđima kako ih se riješiti haljine otvorenih leđa savjeti

Još vijesti