Njega kose i lijepi nokti

Kokosovo ulje se koristi u kuhinji, ali isto tako, možeš ga koristiti u različite svrhe pri uljepšavanju. Od kose preko noktiju do trepavica! Ima stvarno puno funkcija, a mi ti izdvajamo njih 7 za koje bi ti ovaj proizvod mogao baš dobro doći.

Možda si već čula da cure koriste kokosovo ulje u svojoj rutini uljepšavanja, a ako nisi, onda ćeš sada tek doznati za što je sve ovaj proizvod odličan. Možeš ga danas nabaviti doslovno bilo gdje, a uvijek je bolje birati ono kvalitetnije kokosovo ulje, koje ima manje umjetnih sastojaka. Njegov će efekt onda i biti bolji. Kokosovo je ulje jako masno, kao i sva druga ulja, pa je možda najbolje koristiti ga na tijelu navečer kada si doma i znaš da više nigdje nećeš ići. Ili prije spavanja! Može se koristiti na stvarno hrpu načina, a mi ti sada izdvajamo njih 7 za koja možda još nisi čula, a dobro će ti doći ovo znanje.

Vaseline Čisti mitesere, pomaže da parfem traje dulje: 10 stvari koje radi Vaseline zbog čega su cure lude za njim

1.Kao regenerator za kosu koji će ju super nahraniti
Neki koriste kokosovo ulje u rutini pranja kose kako bi im zagladilo kosu i učinilo ju sjajnijom. Kokosovo ulje ima sastojke poput vitamina E i željeza koji su odlični za kosu. Jedan od načina kako ga koristiti u ovu svrhu je da otopiš dvije čajne žličice kokosova ulja s jednom šalicom tople vode. Kada se zagrije, bolje će se spojiti. Pričekaš da se ohladi, izliješ na kosu i nakon 30 minuta dobro ispereš. Naglasak na DOBRO ispereš jer će ti inače kosa ostati masna.

2.Umjesto gela za brijanje
Kokosovo je ulje čak i bolje od gela za brijanje! Cure koje ovo otkriju su toliko oduševljene. Oštrica ovako dođe bliže koži pa će ti i noge biti dulje glatke. Uz to, noge će ti biti super glatke. Nekima ovo nije bila baš najbolja metoda brijanja. Najbolje isprobati i vidjeti je li za tebe ili nije.

3.Za pete i stopala
Tijekom ljeta je poseban naglasak na njezi peta i stopala. Nosimo otvorenu obuću i hodamo bosi pa želimo i da nam noge izgledaju lijepo. Možeš navečer prije spavanja namazati stopala kokosovim uljem! Nahranit će kožu i omekšati ju. Isprobaj ovo pogotovo ako imaš suhu kožu na petama.

4.Za bijele zube
Kokosovo je ulje prirodna metoda kako ubiti bakterije u ustima, suzbiti zadah, a pomaže i kod desni koji krvare. Preporuča se da staviš jednu malu žličicu kokosovog ulja u usta i držiš 15-20 minuta. Ako ne možeš tako dugo, što više izdržiš, to bolje. Samo nemoj progutati! Kada više ne ide, pljuni.

Sudocrem krema Dječja krema koju obožavaju i odrasle cure: Sudocrem će ti pomoći kod ovih 10 problema

5.Za zdravije i čvršće nokte
Kokosovo ti ulje može pomoći i za nokte na rukama. Utrljaj ga navečer u kožice oko noktiju i pomoći ćeš i noktima da budu zdraviji i nahranjeni. Kada su nahranjeni, onda će i manje pucati.

6.Piling za tijelo (uz još par sastojaka)
Pilinzi za tijelo su nešto što svakoj curi može dobro doći ako ubaci u svoju beauty rutinu. Ako nemaš piling, možeš ga napraviti s kokosovim uljem. Ovo je još jedna super funkcija koju ima ovo ulje. Pomoći će ukloniti mrtve stanice kože, osloboditi pore i učiniti kožu mekom i glatkom. Šalicu smeđeg šećera treba pomiješati s pola šalice morske soli i pola šalice kokosovog ulja. Koristi jednom tjedno i koža će ti biti divna.

7.Za gušće trepavice
Kokosovo ulje neće pomoći da ti trepavice brže rastu, ali će pomoći da ti budu čvršće i manje ispadaju. Ako se šminkaš svaki dan, trepavice će ti biti sve slabije i slabije. Ovako im se može pomoći! Postoje različiti načini kako ga koristiti na ovaj način. Neki ga miješaju s ricinusovim uljem, a neki samo stave čisto kokosovo ulje na štapić i lagano stave malu količinu na trepavice.

kokosovo ulje kokosova mast za što sve koristi uljepšavanje Beauty rutina funkcije kokosovog ulja za što je sve dobro kokosovo ulje trepavice njega kože njega kose

Još vijesti