Čitanje tijekom ljeta

Izlike poput 'ali ja ne volim čitati' ne prihvaćamo. To samo znači da nisi čitala dobre knjige. Ovo ljeto te izazivamo da pročitaš barem jednu knjigu! Čitanje u slobodno vrijeme je u potpunosti drugačije od čitanja lektire.

Od čitanja možeš imati toliko koristi! Od toga će ti vrijeme proletjeti i neće ti biti dosadno do toga da ćeš obogatiti svoj rječnik. I što je najbolje, čitanje uopće nije skupo, samo se trebaš učlaniti u knjižnicu ili otići kod nekoga tko ima puno knjiga. Možeš ju nositi na kupanje, u hlad, na more, gdje god da ideš. Da ne zapneš s nekom dosadnom knjigom i zamrziš čitanje još više, donosimo ti 7 preporuka od kojih bi ti se neke trebale svidjeti, sve ovisi o tome kakve žanrove inače preferiraš.

1.Najgori dan u životu (Karen M. McManus)
Koju god knjigu uzela od ove autorice, nećeš pogriješiti. U svima su u središtu priče tinejdžeri i problemi u koje upadnu. Najčešće je u sve umiješano i neko ubojstvo. Piše odlične teen krimiće i svaki ti preporučujemo, a ovaj izdvajamo.

Slika nije pronađena Slatke i romantične knjige koje nećeš moći ispustiti iz ruku: Dokaz da i knjige mogu biti zabavne

2.Priča završava s nama (Colleen Hoover)
Ako je jedna knjiga u posljednjih godinu dana odskočila po popularnosti, onda je to ova. TikTok joj je podigao popularnost i odjednom su ju svi počeli čitati i roniti suze. Ljubavna tematika koja izgleda nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nakon toliko preporuka sa svih strana, nemoguće ne zaobići ju i ne spomenuti kao super ljetno štivo. Koje ćeš pročitati u 3 dana.

 

 

3.Pod kupolom (Stephen King)
Kralj trilera i horora, Stephen King. Ako je to tematika koja te privlači, onda je knjiga koju ti preporučujemo 'Pod kupolom'. Priča je to o gradiću nad koji se jednog dana nadvije neobična kupola koja ga odvoji od ostatka svijeta i koja pritom napravi pravo krvoproliće. Ako ti se knjiga svidi, ima i drugi dio, a i serija.

4.Vojvoda i ja – prva knjiga iz Bridgerton serijala (Julia Quinn)
Ako si netko tko voli čitati, onda je Bridgerton serijal savršeno štivo za ljeto koje ćeš pročitati u jednom dahu. 'Vojvoda i ja' je prva knjiga od njih 8! Imat ćeš itekako posla. Mislimo da tu nema potrebe da pričamo išta o radnji, svi ju do sada već znamo.

 

 

5.Šest vrana (Leigh Bardugo)
Još jedna hit knjiga koja se proslavila zahvaljujući preporukama na TikToku. Šestero opasnih odmetnika kreće na nemoguću misiju, pljačku koja je moguće smrtonosna, ali koja ih može jaaako obogatiti. Malo podsjeća na filmove 'Nemoguća misija', ali nema veze s njima. Ali ako je to tip sadržaja koji voliš, voljet ćeš i ovu knjigu, samo se nemoj preplašiti njene debljine.

6.Iduće godine u isto vrijeme (Sophie Cousens)
Imamo na listi još jednu ljubavnu knjigu jer nekako cure uvijek naginju prema ovakvoj tematici, pogotovo ljeti. Zato da ti ne ponestane izbora, baci oko i na ovu. Priča o ljubavi i sudbini, o dvoje ljudi koji se 30 godina slučajno sretnu, ali se nikada nisu upoznali. Iz potpuno su različitih svjetova i nemaju ništa zajedničko, pa ipak, nekako ih život uvijek baci na isto mjesto. Apsolutno slatka priča!

 

 

7.Slatke male stvari (Jilliane Hoffman)
Ljubitelji krimića, imamo još jedan za vas za kraj. Nije nikakva nova knjiga, ali je knjiga koju možeš iskopati na policama knjižnice i koju ti nitko drugi neće uzeti pred nosom, ali koja je itekako zanimljiva. Trinaestogodišnjakinja nestane nakon što se otišla prvi puta vidjeti s 'dečkom' kojeg je upoznala na online chatu. Što joj se dogodilo i hoće li ju pronaći živu? Pitat ćeš se to do zadnje stranice!

knjige Čitanje preporuke knjige za ljeto naslovi što čitati knjige za mlade

Još vijesti