soba

Spavaća soba je svima ona prostorija u kući u kojoj provode najviše vremena. Umjesto da živiš u razbacanom i neurednom brlogu, uzmi si ovaj vikend za pospremiti i napraviti plan kako uljepšati svoju sobu.

Od svoje sobe možeš napraviti toliko toga, a ne treba ti uopće puno novaca kako bi ju preuredila, samo kreativnost i volja. Osim što ćeš se ti osjećati bolje ako ti je soba uredna i izgleda lijepo, može ti poslužiti i kao pozadina za fotkanje. Bilo da želiš u ogledalu poslikati outfit dana ili ti jednostavno treba neka kul fotka za Instagram. Uz to, bit će ti i ugodnije pozvati frendicu kod sebe da prespava. Svi će se diviti tvojoj sobi i izgledat će ekstra, a zapravo si samo promijenila nekoliko ključnih stvari.

soba Kako da ti u sobi uvijek lijepo miriše: 8 jednostavnih navika koje će napraviti razliku

1.Dodaj tepih(ić)


Veći tepih ili par manjih tepihića, bilo kakav tepih učinit će da ti soba izgleda toplije. Neće ti zauzeti dodatan prostor ako imaš malu sobu, a dat će ono nešto. Razmisli kakvu vibru želiš da ti soba ima i takav tepih dodaj. Želiš li girly atmosferu uz neki fluffy čupavi bijeli tepih ili boho izdanje uz neki pleteni tepih?

2.Nabacaj male jastučiće


Mali jastučići su odlični za urediti prostor, a usput su i korisni. Sve s njima odmah izgleda puno bolje, a i bit će ti udobnije ako tijekom dana boraviš na krevetu i gledaš seriju. Ne treba ti ih milijun, i dva su dovoljna. Ako imaš u sobi fotelju, možeš ih dodati i na nju.

 

 

3.Ukrasne kutijice za pohranu stvari će promijeniti sve


To što imaš milijun sitnica, ne znači da ih trebaš pospremiti sve u ladice i maknuti od pogleda. Dapače, šminka, parfemi, nakit, sve to može izgledati jako kul, ako je samo izloženo na pravi način. Umjesto da je samo nabacano na ormarić, sve takve sitnice možeš posložiti u organizatore i ukrasne kutijice. Ima različitih organizatora u jeftinim dućanima poput Tedija ili Pepca koji će izgledati jako dobro na ormarićima. Bolje nego nered.

4.Odluči što će ti biti fokus sobe


Što će biti glavna stvar u sobi? Krevet? Ogledalo? Ormarić s knjigama? Fotelja? Stolić za šminkanje? Neka ti nešto bude ona glavna stvar u sobi i oko toga se potrudi da izgleda što bolje. Baci se na dekoriranje i uređivanje. Ako pretjeraš i svaka strana sobe vrišti, to će biti too much.

 

 

5.Nemoj imati 1000 stvari po podu


Odjeću, razbacane cipele, šalice od kave od cijelog tjedna, knjige iz kojih učiš…čim je pod prekriven stvarima, sve izgleda puno gore i neurednije nego što stvarno i je. Nemoj ostavljati stvari po podu i neka jedina stvar na podu bude tepih. I soba će ti odmah izgledati veće.

Slika nije pronađena Kako urediti sobu i dati joj dašak proljeća, a da ne potrošiš puno novaca? Pronašli smo par ideja

6.Dodaj biljku ili vazu s cvijećem


Jednu, dvije, tri, koliko ti stane i koliko želiš. Biljke ili cvijeće su još jedan trik kako učiniti da ti soba izgleda više fensi. Mali kaktus može biti sladak dodatak – ili ako imaš vrt u kojem možeš ubrati cvijeće, vaza sa svježim cvijećem će pomoći prostoru dati ono nešto dodatno. Samo se sjeti redovito zalijevati ili mijenjati vodu biljkama!

 

 

7.Motivacijske fotke/posteri/plakati/fotografije na zidu


Prazni zidovi neće napraviti baš ništa za tvoju sobu, zato ih ispuni. S čim god želiš! Možeš razviti fotke s mobitela i napraviti zid s uspomenama, zalijepiti postere, uokvriti neke motivacijske citate…što god ti padne na pamet i što ide uz stil sobe kakvu si zamislila da bi imala.

soba spavaća soba uređivanje sobe fensi soba kako urediti sobu

Još vijesti