Ugriz komarca

Čini se da neke ljude komarci vole više nego druge, a ako si ti jedna od tih osoba, sigurno ovo želiš čim prije promijeniti. Na neke od ovih stvari možeš utjecati, a na neke nažalost ipak ne možeš.

Jedna stvar zbog koje mnogi ne vole ljeto su i komarci. Ove male napasti stvarno mogu biti iritantne, pogotovo ako si ti jedna od onih osoba na koju uvijek dolaze. Sigurno si već čula da na to koliko te vole komarci utječe tvoja krvna grupa, ali ona nije jedina zbog koje te vole više nego druge. Postoji još sitnica s kojima ih privlačiš, a da toga nisi niti svjesna. Neke od njih možeš promijeniti pa nije loše imati ih na umu kada ideš negdje gdje znaš da bi moglo biti posebno puno komaraca. Izdvajamo ti 7 razloga zašto te komarci grizu više nego druge oko tebe.

1.Krvna grupa
Iako im je svaka krvna grupa dobra, jedna im je posebno draga, a to je 0. Pitaj mamu koja je tvoja krvna grupa ako već sama ne znaš i možda ti to objasni zašto su komarci uvijek na tebi. Ovo je nešto što ne možeš promijeniti i izgleda da imaš tu nesreću da te komarci neće ostaviti na miru nikada.

2.Boja odjeće
Komarci će te i više napadati ako nosiš određene boje odjeće. Privlače ih crna i zelena odjeća, kao i druge jarke boje. Ako ih želiš izbjeći nosi bijelu boju, pastelne ili bež, u njima će te teže uočiti.

3.Znoj
Komarci mogu osjetiti naš znoj i kada ga uhvate, postaješ meta. Privlače ih sastojci u znoju. Ako si netko tko se puno znoji, to objašnjava zašto te vole. Možeš probati koristiti što bolji dezić ili se tuširati češće ljeti.

4.Ispijanje piva
Ako si vani i piješ pivo, želimo ti sreću, jer upravo zbog toga postaješ laka meta komarcima. Zašto? Ne zna se! No, istraživanje u kojem su jedni sudionici pili vodu, a drugi pivu, komarci su birali pivopije.

5.Jedeš puno banana
Istraživanje objavljeno u časopisu "Insects" je pokazalo da ako pojedeš bananu, komarci će te početi više pikati. Iako ovo nije puno istraživano, u tom istraživanju sa Sveučilišta Winsconsin, banane su se izdvojile kao hrana koja ih privlači.

6.Brzi metabolizam
Komarce privlači i ugljikov oksid iz zraka. Oni koji imaju brži metabolizam, proizvode više ugljikovog dioksida i tako su privlačniji komarcima.

7.Genetika
Zadnja stvar na koju ne možeš utjecati, ali koja ti može objasniti zašto te tako vole je jednostavno genetika.

Ljetna haljina Boje odjeće koje komarci OBOŽAVAJU – ako nosiš ove 4 boje, više će te gristi

Ugriz komarca Kad užasno svrbi: S ovim ćete metodama najbrže ublažiti ubod komaraca

Sudocrem krema Dječja krema koju obožavaju i odrasle cure: Sudocrem će ti pomoći kod ovih 10 problema

komarci zašto te komarci više vole zašto više pikaju neke ljude što privlači komarce prestati pikati komarci

Još vijesti