Prijateljice se sunčaju

Ljeto je pred vratima, a ti želiš postići preplanuli ten bez upotrebe štetnih kemikalija i dugotrajnog izlaganja suncu? To nije nemoguća misija! Postoji mnoštvo prirodnih načina kako postići savršenu boju!

Dok težiš preplanulom tenu, važno je zaštititi kožu od štetnih utjecaja sunčevih zraka. Uvijek koristi kremu sa zaštitnim faktorom (SPF) kako bi spriječila opekline i oštećenja kože. Kremu nanesi najmanje 30 minuta prije izlaska na Sunce i ponavljaj nanošenje svaka dva sata ili nakon plivanja i znojenja. Odaberi kremu s najmanje SPF 30 i nanesi je obilno na sve izložene dijelove tijela.

via GIPHY

Sunčaj se ujutro ili kasno poslijepodne kada su UV zrake manje intenzivne. Izbjegavaj izlaganje Suncu između 10 i 16 sati, kada su UV zrake najjače. Tijekom ovih sati sunčeve zrake su najintenzivnije i mogu prouzročiti opekline i oštećenja kože. Nakon sunčanja, hidratiziraj kožu kako bi spriječila isušivanje. Koristi losione ili kreme koje sadrže aloe veru ili hijaluronsku kiselinu za dubinsku hidrataciju i umirivanje kože. Hidratacija je važna za održavanje zdravlja kože i sprječavanje ljuštenja nakon sunčanja.

 

Pet prirodnih i brzih načina za tamnjenje

1. Korištenje prirodnih ulja za njegu
Prirodna ulja, kao što su maslinovo ili kokosovo mogu biti tvoji najbolji prijatelji u postizanju preplanulog tena. Kada naneseš tanki sloj maslinovog ulja na kožu prije izlaganja Suncu, ono pomaže u hidrataciji kože, čini ju mekanom i elastičnom, a istovremeno ubrzava proces tamnjenja. Kokosovo ulje, s druge strane, ima prirodne zaštitne faktore i može pomoći u ravnomjernom tamnjenju kože. Njegova hranjiva svojstva njeguju kožu i sprječavaju isušivanje. 

via GIPHY

 

2. Kava kao prirodni piling
Kava nije samo omiljeni napitak, već može biti i izvrstan prirodni piling za tvoju kožu. Pilingom od kave možeš ukloniti mrtve stanice kože, potaknuti cirkulaciju i ubrzati proces tamnjenja. Pomiješaj svježe mljevenu kavu s malo maslinovog ili kokosovog ulja dok ne dobiješ pastu. Nježno masiraj kožu ovom mješavinom u kružnim pokretima, posebno na dijelovima tijela koji su skloni suhoći poput laktova i koljena. Ovaj piling ne samo da će pripremiti tvoju kožu za sunčanje, već će joj dati svilenkasto glatku teksturu. Kava sadrži kofein koji može poboljšati cirkulaciju i smanjiti pojavu celulita. Također, antioksidansi prisutni u kavi pomažu u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih sunčevim zrakama.

via GIPHY


3. Zeleni čaj kao sprej za tijelo
Zeleni čaj je bogat antioksidansima i poznat je po svojim umirujućim svojstvima. Korištenje zelenog čaja kao spreja za tijelo može pomoći u zaštiti kože od Sunca i potaknuti tamnjenje. Napravi jaki zeleni čaj (2-3 vrećice čaja na šalicu vode) i ostavi ga da se ohladi. Prelij ohlađeni čaj u bočicu sa sprejom i nanesi ga na kožu prije sunčanja. Zeleni čaj može pomoći u smirivanju kože, smanjenju crvenila i sprječavanju opekotina. Redovita upotreba ovog spreja može pomoći u održavanju hidratacije kože i ubrzati proces tamnjenja na prirodan način. 

via GIPHY


4. Prirodni bronzeri
Prirodni bronzeri su odlična alternativa za postizanje preplanulog tena bez izlaganja suncu. Ovi proizvodi sadrže prirodne sastojke koji potiču tamnjenje kože i istovremeno je njeguju. Često sadrže aloe veru, shea maslac, kakao maslac i prirodne pigmente poput beta-karotena. Aloe vera hidratizira kožu i ima umirujuće djelovanje, dok shea i kakao maslac hrane kožu i čine je mekanom. Prije nanošenja, napravi piling kako bi uklonila mrtve stanice kože. Naneseni ga i ravnomjerno rasporedi po koži, pazi na problematična područja poput laktova i koljena. Ovi proizvodi omogućuju postizanje ujednačenog tena bez rizika od opekotina i oštećenja kože.

via GIPHY


5. Mrkvino ulje za sunčanje
Mrkvino ulje je poznato po svojoj sposobnosti da ubrza tamnjenje kože. Ovo ulje je bogato beta-karotenom i vitaminima koji njeguju kožu i pomažu joj da brže potamni. Nanesi tanki sloj mrkvina ulja na kožu prije sunčanja. Ovo ulje ne samo da potiče tamnjenje, već i štiti kožu od štetnih UV zraka zahvaljujući svom visokom sadržaju antioksidanata. Također, ima regenerativna svojstva koja pomažu u obnovi kože nakon sunčanja.

 

Krema za sunčanje Greške koje radimo kada nanosimo SPF kremu: Za neku od ovih 10 si i ti kriva

Slike s plaže Za najbolje slike s plaže: Jednostavne i laskave poze s kojima možeš sakriti sve nesigurnosti i izgledati predivno

Cura na plaži Doživi svoj ljetni glowup: 8 načina kako možeš postati najbolja verzija sebe

 

Sunčanje prirodno sunčanje prirodne metode tamnjenja

Još vijesti