Cura na plaži

Ljeto je pred vratima, a s njim dolaze i duži dani, toplije noći i more prilika za uživanje na suncu. S dolaskom ljeta, svi želimo izgledati i osjećati se najbolje moguće. Ovo je pravo vrijeme za raditi na sebi i doživjeti svoj ljetni glowup.

Možda si već sanjala o tome kako ćeš ovog ljeta izgledati najbolje što možeš – i sada je trenutak da to ostvariš. Uz nekoliko jednostavnih koraka, možeš osvježiti svoj izgled i postići taj željeni sjaj. Važno je ne samo izgledati dobro, već se i osjećati dobro iznutra i izvana.

1. Hidratacija
Prva stvar na popisu je hidratacija. Voda je tvoj najbolji prijatelj kada je u pitanju zdrava i blistava koža. Pij najmanje osam čaša vode dnevno kako bi tvoja koža ostala hidrirana i elastična. Hidratacija ne samo da pomaže tvojoj koži, već i tvom tijelu da funkcionira optimalno. Kada si hidratizirana, tvoje tijelo bolje izbacuje toksine, a koža postaje svježija i čišća. Ubaci u svoju rutinu vodom bogate namirnice poput krastavaca, lubenice i jagoda. Ove namirnice će ti u ovoj misiji.

via GIPHY


2. Zaštita od Sunca
Ne zaboravi na zaštitu od Sunca! Kvalitetna krema za sunčanje sa visokim SPF faktorom je obavezna. Nanosi je svakodnevno, čak i kada je oblačno. Osim što štiti tvoju kožu od štetnih UV zraka, sprječava i prerano starenje kože. Sunčeve zrake mogu uzrokovati oštećenja koja se ne vide odmah, ali dugoročno mogu dovesti do problema poput tamnih mrlja, bora i raka kože. Dakle, krema za sunčanje nije samo za plažu, već za svaki dan!

3. Zdrava prehrana
Izbalansirana prehrana puna voća, povrća i zdravih masnoća pomoći će ti oporaviti se iznutra prema van. Antioksidansi iz voća poput bobica i agruma, te omega-3 masne kiseline iz ribe ili chia sjemenki, blagotvorno djeluju na tvoju kožu i kosu. Pokušaj uključiti u svoj jelovnik što više svježih namirnica – zeleno lisnato povrće, mrkve, avokado, orašaste plodove. Sve ove namirnice pomoći će ti da tvoja koža bude sjajna, a energija na visokoj razini.

via GIPHY


4. Redovita tjelovježba
Vježbanje poboljšava cirkulaciju i donosi kisik do stanica, što pomaže tvojoj koži da izgleda zdravije. Pronađi aktivnost koja ti odgovara – bilo da je to trčanje, joga ili vožnja biciklom, važno je da se krećeš i osjećaš dobro. Tjelovježba također oslobađa endorfine, hormone sreće, koji će ti pomoći da se osjećaš bolje i samopouzdanije. Osim toga, redovita fizička aktivnost pomaže u održavanju tjelesne težine, što također doprinosi tvojoj cjelokupnoj slici i osjećaju.

5. Njega kože
Osvježi svoju rutinu njege kože. Eksfolijacija jednom ili dvaput tjedno uklonit će mrtve stanice kože i pomoći u obnovi kože. Nakon toga, nanesi hidratantne serume i kreme koje će nahraniti tvoju kožu. Ne zaboravi ni na njegu usana i ruku! Kvalitetna hidratantna krema za lice i tijelo, serum s hijaluronskom kiselinom i nježna krema za područje oko očiju pomoći će ti da tvoja koža bude meka, glatka i zdrava. Također, noćna njega je jednako važna – noću se koža obnavlja, pa koristi bogate kreme i serume prije spavanja.

via GIPHY


6. Osvježi svoj izgled
Ponekad mali promjena može učiniti veliku razliku. Razmisli o novoj frizuri ili osvježenju boje kose. Promjena frizure može ti dati novi osjećaj samopouzdanja i svježine. Također, eksperimentiraj s laganim i prirodnim make-upom koji će naglasiti tvoje crte lica bez da ih prekriva. Ljeti je najbolje koristiti lagane, prozračne proizvode koji neće začepiti pore i omogućiti tvojoj koži da diše.

7. Briga o mentalnom zdravlju
Tvoj glowup nije samo fizički, već i mentalni. Pronađi vrijeme za opuštanje i aktivnosti koje te ispunjavaju. Meditacija, čitanje knjige ili šetnja prirodom mogu ti pomoći da se osjećaš smirenije i sretnije. Mentalno zdravlje je ključno za cjelokupni osjećaj zadovoljstva i sreće. Kada si sretna i opuštena, tvoj izgled će to odražavati. Pronađi vrijeme za hobije, druži se s prijateljima, provedi vrijeme u prirodi – sve to će ti pomoći da se osjećaš bolje iznutra.

via GIPHY


8. Dobar san
Kvalitetan san je presudan za zdravlje kože i cijelog tijela. Trudi se spavati barem sedam do osam sati noću kako bi tvoje tijelo imalo dovoljno vremena za regeneraciju. Nedostatak sna može uzrokovati podočnjake, sivilo kože i općenito umoran izgled. Redovit i kvalitetan san pomoći će ti da se osjećaš odmorno, svježe i spremno za sve ljetne izazove.

Nasmijana djevojka Postani samopouzdanija u mjesec dana: 12 navika s kojima ćeš si početi podizati samopouzdanje

Cura se gleda u ogledalo KVIZ: Voliš li samu sebe dovoljno ili premalo?

The Wizard Liz i Tam Kaur Puno brineš o mišljenjima drugih ljudi o sebi? Onda trebaš čuti savjete ovih cura - promijenit će ti svijet

 

glowup Ljeto rad na sebi mentalno zdravlje

Još vijesti