Razmišljanje

Donošenje odluka nije uvijek najjednostavnije. Pogotovo ako je u pitanju neka velika odluka koja će ti promijeniti život. Da bi bila što sigurnija u svoju odluku, prije konačne odluke si postavi 3 pitanja.

Nekima je donošenje odluka posebno stresno i ne mogu se odlučiti za jednu od opcija jer se boje da će pogriješiti. Uvijek postoji šansa da ćeš požaliti odluku. Najbolji savjet koji ti možemo dati je da dobro razmisliš i odvažeš sve opcije. S velikim se odlukama ne brza. Treba sjesti sam sa sobom i dobro izvagati svaku od njih. Ukoliko ti u tome treba pomoć, stiže! Postoje 3 pitanja koja si možeš postaviti kada donosiš neku odluku – bilo da je ona velika ili mala, i ta će ti pitanja pomoći da odabereš najbolju moguću opciju za sebe. Morat ćeš sama sebi vjerovati da znaš što je najbolje za tebe. Ova će ti pitanja itekako pomoći!

Slika nije pronađena Donošenje odluka ti je noćna mora? 6 metoda koje će ti pomoći odlučiti i donijeti odluku

1.Koji bi savjet dala da me to pitala frendica?
Možda ti je teško donijeti odluku jer si previše subjektivna. Pokušaj razmišljati na ovaj način. Što da ti je najbolja prijateljica ili mlađa sestra došla s tim problemom i tražila te savjet – što bi joj rekla? Što bi joj savjetovala da napravi? Stavi nekoga tko ti je blizak u ulogu tebe. Onaj savjet koji bi dala njima će vjerojatno biti i najbolji savjet za tebe. Sigurno ne želiš najbolju frendicu zeznuti.

2.Da sam glavni lik u filmu/seriji/knjizi, što bi taj lik napravio na mom mjestu?
Zamisli da si heroina, glavni lik – svejedno hoće li to biti u filmu, seriji ili knjizi. Što bi ona napravila? Sigurno si pogledala do sada već dosta filmova i serija da možeš zamisliti što bi se dogodilo. Glavnim likovima se većinom na kraju dogode dobre stvari i imaju happy ending. Zamisli da si hrabra kao one – što bi odlučila?

3.Donosim li tu odluku iz straha?
Zadnje pitanje koje se nije loše zapitati je naginješ li nekoj odluci isključivo zbog straha? Primjerice, zbog straha od neuspjeha? Zbog straha od odbijanja? Jesi li fokusirana više na to što ćeš dobiti donošenjem te odluke ili što ćeš izgubiti? Trebala bi uzeti u obzir i jedno i drugo, ali više na to što ćeš dobiti.

Razmišljanje Kako znati jesi li donijela pogrešnu odluku: 6 znakova koji ti poručuju da jesi

odluka donošenje odluka pomoć kod donošenja odluka kako donijeti odluku pravu odluku najbolja odluka za tebe pitanja

Još vijesti