Mona Lisa i globus

Nisi kul ako ne znaš neke osnovne stvari, već se sramotiš. Ne moraš znati nabrojati sve države svijeta, ali ne znati koji je glavni grad SAD-a ili Australije je malo loše. Geografija, povijest, književnost, film ili glazba – sve su to kategorije iz kojih neke osnove moramo znati.

Ne moraš biti genije i ultra pametna osoba kako bi znala ove stvari – jer one su opća kultura. Dobar dio njih si mogla naučiti kroz život i kroz gledanje serija, filmova ili kroz razgovore. Neke se uče i u školi, da, ali se radi o informacijama iz gradiva koje odskaču po važnosti. Netko je genije za geografiju, netko će znati savršeno fiziku, a netko čitati lektiru kao lud, ali svejedno bi svatko ove osnovne stvari trebao znati.

The Kissing Booth KVIZ: Pokazat ćemo ti jednog lika iz filma, a ti pogodi o kojem se teen filmu radi!

One pokazuju da imaš općeg znanja i da možeš pričati o hrpi različitih tema bez da se osjećaš glupo. Ako neke od ovih stvari i ne znaš, još ih stigneš naučiti, nije kraj svijeta. Jesi li netko tko dobro barata različitim informacijama? Riješi test općeg znanja i saznaj koliko zapravo imaš znanja.

 

Quiz Maker - powered by Riddle

 

Rođendanska torta KVIZ: Koliko zapravo mentalno imaš godina?

kviz test zabava opće znanje provjeri opće znanje test općeg znanja pitanja

Još vijesti