Razmišljanje

Važno je samo da si spremna priznati da si pogriješila kada ti postane jasno da je odluka koju si donesla pogrešna. I da ispraviš stvari.

Pogrešna odluka donosi sa sobom i posljedice! Neki tek tada, kada već bude prekasno, shvate da su ipak donesli krivu odluku. Kada ćeš sljedeći put morati donesti neku veliku odluku i nisi sigurna jesi li odabrala onu pravu, preispitaj ju. Postoji nekoliko stvari koje ti mogu reći je li ta odluka prava ili pogrešna. Ovi znakovi pokazuju da si donesla pogrešnu odluku i da ju pod hitno moraš promijeniti.

1.Iako si donesla odluku, ne prestaješ razmišljati o tome
Ovo ti je najjasniji znak da je odluka pogrešna. Iako si ju donesla i stvar je riješena, ne izlazi ti iz glave. Razmišljaš i dalje o tome non stop. Pogotovo ako počneš razmišljati o tome što bi bilo da si odabrala drugu opciju.

2.Emocije su ti na vrhuncu
Iako si donesla odluku i trebala bi biti sretna i zadovoljna, to baš i nije slučaj. Bez razloga se otresaš na druge, živčana si i ne možeš se smiriti. To je možda zato što u sebi znaš da si pogriješila i ne možeš biti mirna sama sa sobom.

Hrana Što je gore – odabrati film, hranu ili odjeću? Evo koju odluku ljudi najteže donose

3.Odabrala si 'lakšu i jednostavniju' opciju bez puno razmišljanja
Nekada je lakša i jednostavnija opcija ona prava, ali ako je upravo to jedini razlog zašto si ju odabrala, možda to i nije bila najpametnija stvar. O čemu god da se radi, nije loše uzeti dan i sjesti i razmisliti.

4.Donesla si odluku dok si bila ljuta
Kada smo ljuti, emocije će nam preuzeti kontrolu nad mislima i nad ponašanjem, što može dovesti do toga da u žaru trenutka donesemo odluku koja je pogrešna. Uvijek bi se trebala smiriti prije donošenja odluke. Barem stani na minutu i 5 puta duboko udahni i izdahni.

Svađanje Ovako se trebaš ponašati kada shvatiš da ti netko laže – i možda dođeš do prave istine

5.Donosiš odluku dok si umorna
Jednako kako nismo baš svoji kada smo ljuti, nismo svoji ni kada smo umorni. Možda si pod stresom ili imaš puno obaveza ili iz nekog drugog razloga ne možeš spavati. Što god da je slučaj, ako se osjećaš umorna i iscrpljeno, to vjerojatno nije pravo vrijeme kada bi trebala donesti odluku.

6.Tvoj ti instinkt govori da je to pogrešna odluka
I za kraj, jedan znak koji ne smiješ nikada ignorirati, a to je tvoj instinkt. Ako ti nešto u tebi govori da ćeš pogriješiti ako doneseš tu odluku, vjerojatno će se upravo to i dogoditi.

odluka donošenje odluka pogrešna odluka jesi li donesla pravu odluku je li to pogrešna odluka

Još vijesti