Studentica

Nije ni kasno da promijeniš neke navike i tako si povećaš šanse za uspjeh. Ne možeš samo sjediti i čekati da se uspjeh dogodi. Moraš raditi i ići prema svojim ciljevima, ali i raditi na sebi.

Možeš biti uspješna na različite načine i u različitim karijerama. Ne postoji jedan put do uspjeha, ali postoje neke osobine i navike koje su zajedničke uspješnim ljudima. Već je više puta dokazano da uspješne ljude od neuspješnih dijele neke naizgled obične stvari poput svakodnevnih navika. One stvaraju mentalni sklop u tvojoj glavi koji će ti pomoći da se probiješ i da uspiješ, ali ti i dati vjeru u sebe. Ako imaš što više ovih navika, to znači da imaš i dobre šanse za uspjeh u životu.

1.Znaš s novcima
Nisi rastrošna i ne događa ti se da budeš u situaciji da potrošiš sve novce i onda moraš žicati druge da ti posude. Znaš ih rasporediti za sve što ti treba, pažljiva si, ali i znaš da se nekada trebaš počastiti.

2.Marljiva si
Imaš radne navike i marljiva si osoba. Iako ti se nekada ne da, znaš da moraš. Bilo da je u pitanju učenje, odlazak na praksu i davanje maksimuma od sebe ili pomaganje doma. Znaš da se isplati potruditi – ako ne zbog drugih, onda zbog sebe, jer se tako osjećaš bolje.

Slika nije pronađena Oni koji su lošiji učenici, kasnije u životu imaju veće šanse za uspjeh i veću plaću nego odlikaši! Zašto? Ima 5 razloga

3.Nije ti problem naučiti nove stvari
Ne praviš se da sve znaš i ne bojiš se novih stvari, već si spremna učiti i naučiti nešto novo. Pogotovo ako znaš da će to biti dobro za tebe.

4.Znaš kada staviti sebe na prvo mjesto
U redu je da nekada staviš druge ljude na prvo mjesto, ali isto tako, trebaš znati i kada sama sebi trebaš biti prioritet. Kada ti treba vrijeme za tebe, kada se trebaš odmoriti ili kada trebaš samo sve otkantati i otići spavati ili učiti.

5.Motiviraš druge
Možda motiviraš svoju sestru, brata, prijateljicu s kojom sjediš u razredu ili dečka – nije uopće bitno na koji način. Iako se to ne čini kao big deal, itekako je.

6.Imaš velike ciljeve u životu koje drugi nazivaju 'ludima'
Znaš već sada što želiš. Drugi možda te tvoje ciljeve doživljavaju kao ludima ili nemogućima ili prevelikima, ali nemoj ih slušati, nema prevelikog cilja! Kada imaš velike ciljeve, to znači i da ćeš biti više motivirana da ih ostvariš.

7.Radiš dnevne/tjedne/mjesečne planove ili liste što trebaš obaviti
Zapisuješ negdje planove, radiš svaki dan kratku listu što taj dan trebaš obaviti, slažeš si raspored učenja…sve su to načini na koje se organiziraš, a imati tu vještinu ti može jako pomoći.

8.Obožavaš organizaciju
Imaš markere za učenje, papiriće za bilješke, hrpu kutija u koje spremaš stvari, kod tebe je sve organizirano do savršenstva. I tu ne mislimo samo na stvari za školu, već i tvoju sobu.

9.Fokusirana si na uspjeh
Želiš uspjeti i fokusirana si na to. Za neke će to značiti imati petice u školi, a za druge naučiti kako biti najbolja u onome što te zanima poput primjerice šminkanja, manikure ili fotografiranja, sve ovisi koja je tvoja strast.

Slika nije pronađena Top 7 na koji neće svatko upasti: Koji su to fakulteti u Hrvatskoj za koje treba najveći uspjeh s državne mature?

10.Kada dobiješ kritiku, to ti bude motivacija da se još više potrudiš
Iako te kritika rastuži, jer koga ne bi, isto tako, pokušaš kroz nju nešto naučiti. Kritike ti budu motivacija da pokažeš da možeš ti to još bolje.

11.Simpatična si
Ljudima oko sebe si simpatična i bez problema sve šarmiraš. U čemu god da želiš uspjeti, morat ćeš komunicirati i s drugim ljudima. Ako si netko tko lako šarmira i osvoji druge, to ti može samo pomoći. Biti u dobrim međuljudskim odnosima je također bitno za uspjeh.

12.Ne dozvoljavaš ljudima da se iživljavaju na tebi
Ne trpiš ničije gluposti i zauzimaš se za sebe.

osobine navike uspjeh život uspješna imati novaca imaš li šanse

Još vijesti