Hrana

Na dnevnoj bazi donosimo brdo odluka, a da toga nismo ni svjesni. To su odluke poput onih što ćemo jesti, što ćemo obući, gdje ćemo ići i mnogih drugih. Sada je provedeno istraživanje koje se bavi upravo tim svakodnevnim odlukama, a tu su i stvari oko kojih nam je najteže donijeti odluku.

U prosjeku, svakog dana donesemo otprilike 122 odluke o svakodnevnim stvarima i obavezama koje radimo. To je samo jedan dio rezultata istraživanja kojeg je proveo Andreas Michaelides, šef psihologije u Noomu. Njegovo istraživanje se bavi upravo tim našim odlukama, odnosno o količini izbora koje moramo napraviti u jednom danu i to svaki dan. Od drugih rezultata, zanimljivi su oni koji se dotiču najtežih odluka koje donosimo, a najteža je upravo ona gdje moramo odabrati koju seriju, emisiju ili film ćemo gledati.

via GIPHY

 

Dalje je najteža ona gdje biramo što ćemo jesti, što ćemo obući i ona gdje odlučujemo hoćemo li kupiti nešto novo. Nadalje, oko neke obične odluke se u prosjeku predomislimo dva puta, hoćemo li to nešto ili ne. Najviše suosjećamo oko činjenice da nam najduže vremena treba za odlučiti što ćemo gledati, pogotovo na Netflixu gdje satima pretražujemo, tako da ovo istraživanje zaista ima smisla. Osim toga, u rezultatima istraživanja su prikazali i popis, a mi iz njega donosimo top 10 stvari oko kojih vodimo svakodnevne borbe jer se u tim situacijama najteže odlučimo što ćemo ili nećemo raditi:

1.Koji film ili seriju ćemo gledati
2.Što ćemo jesti
3.Što ćemo obući

via GIPHY

 

4.Što novo trebamo kupiti od odjeće i obuće
5.Trebamo li vježbati i trenirati
6.Kada trebamo ići spavati

via GIPHY

 

7.Trebamo li pojesti još jedan keks ili ne
8.Trebamo li pozvati nekog na kavu ili druženje
9.Trebamo li si pripremati hranu za unaprijed

via GIPHY

 

10.Trebamo li izlazak provesti vani ili u udobnosti svoga doma
 

Titanik Činjenice o 'Titanicu' koje ne znaju ni najveći fanovi: Tko je trebao glumiti Jacka i zašto je stari par bitan?

Seks Ljudi otkrili mjesta gdje su izgubili nevinost – neka od njih su stvarno grozna i smiješna

Istraživanje odluke donošenje odluka najteža odluka svakodnevne borbe

Još vijesti