Slika nije pronađena

Kada smo ljuti, bacamo otrovne strelice gdje god stignemo i na koga god stignemo. Puno se nas zapravo ne zna nositi s ljutnjom i izbacujemo ju iz sebe na pogrešne načine. Postoje i bolji načini kako sav taj bijes izbaciti van.

Postoje zdraviji i pametniji način izbacivanja ljutnje i bijesa nego se otresati i biti grozna prema ljudima oko sebe, što je najčešći pogrešan način na koji ljudi izbacuju ljutnju iz sebe. Neki pak krenu uništavati sve oko sebe i bacati stvari, udarati o njima i uništavati. Treći pak viču i psuju te vjerojatno kažu i stvari koje će kasnije požaliti. Ima i onih koji ne reagiraju nikako i samo sve progutaju, prave se da je sve u redu i spreme tu ljutnju negdje u sebe, i tako stalno dok jednom ne puknu. Svatko od nas ima svoje načine kako se nosi s ljutnjom, a niti jedan od ovih nije dobar. Umjesto na neki od ovih načina, sljedeći put kada budeš ljuta i bijesna, izbaci to iz sebe na neki od sljedećih 9 načina, to su zdravije i bolje opcije.

1.Odi na trčanje ili vježbanje
U ovakvim se situacijama nije loše iznojiti i na taj način izbaciti svu napetost iz sebe. Vježbaj kao da sutra ne postoji! Pomoći će ti da se izmoriš i da ljutnja malo splasne. Uz to, nakon vježbanja ćeš se osjećati i pozitivnije, a u ovakvoj situaciji to samo može pomoći.

2.Uzmi dnevnik i piši sve što osjećaš
Ljutnju ne moraš izbaciti kroz neku fizičku aktivnost, možeš i riječima. Lakše je kada sve što nas muči i ljuti prebacimo na papir. Čak i ako ne pišeš dnevnik, uzmi list papira i izjadaj mu se. Napiši sve što osjećaš, totalno iskreno, a kasnije ga možeš i spaliti kao dio rituala.

3.Idi se maziti s kućnim ljubimcem
Kako ostati ljut kada ti maca prede ili pas veselo maše repom? Nikako! Ukoliko imaš kućnog ljubimca, idi se maziti s njim. Na njega se sigurno nećeš iskaliti kao što bi na ljude oko sebe. Smirit će te barem malo.

4.Shoppingiraj
Ovo nije najzdraviji način kako se nositi s ljutnjom, ali je jedan koji bi curama mogao uvijek popraviti raspoloženje. Shopping! Ukoliko si ionako planirala ići u shopping, otiđi sada. Ljutnju ne možeš izbaciti na odjeći, a sigurno ćeš se bolje osjećati s par vrećica u rukama.

Slika nije pronađena Najgora rečenica koju možeš reći u svađi s dečkom - izbjegni ju pod svaku cijenu

5.Nazovi frendicu i požali joj se
Pomaže i kada se nekome požališ. Pogotovo je ovo prijedlog za sve one koji ljutnju i bijes vole držati u sebi. Nazovi frendicu, tetu, mamu, bilo koga i požali im se na ono što se dogodilo. Ta će te osoba smiriti i dati ti usput i savjet što napraviti. Usput će te možda i oraspoložiti.

6.Nacrtaj na papir razlog svoje ljutnje i poderi ga na sto komadića
Uzmi bilo kakav papir i nacrtaj na njega (ili napiši u par riječi) ono što te ljuti i zatim se ispucaj na tom papiru. Gužvaj ga, trgaj na hrpu komadića, radi s njim sve što bi radila toj osobi koja te naljutila.

7.Promijeni lokaciju, odi bilo gdje drugdje
Čak je dovoljno i da odeš u drugu prostoriju i samo počneš raditi nešto random. Samo se makni negdje ili izađi van na 5 minuta. Kada se na ovaj način makneš od situacije, daješ sebi i svom mozgu da se odmore na sekundu i da uzmeš zraka kako bi se smirila. Bit će ti barem mrvicu bolje.

8.Upali svoju omiljenu glazbu
Ili pjesmu koja baš dobro opisuje ono kako se sada osjećaš i pjevaj. Pleši. Izbaci na taj način višak te negativne energije.

9.Izvrišti se u jastuk
Umjesto da se dereš i vrištiš na osobu koja te naljutila ili nekoga tko se slučajno našao pokraj tebe u trenutku ljutnje, vrišti u jastuk. Tako ćeš imati osjećaj da si se izvrištala, ali nećeš napraviti nikakvu štetu. Možda zvuči budalasto, ali je dobar način kako pustiti ljutnju iz sebe i ne povrijediti nikoga ili ne uništiti ništa oko sebe.

Slika nije pronađena Jedna riječ koja će samo pogoršati svađu – nju nikada ne bi trebali govoriti kada je rasprava zahuktana

ljutnja kako se nositi s ljutnjom kada si ljuta izbacivanje ljutnje kako izbaciti ljutnju kako se smiriti kada te naživcira

Još vijesti