Poziranje za fotku

Možda zapravo cijelo vrijeme ponavljaš iste greške i zato na fotkama ne ispadaš dobro. Čak i ako misliš da nisi fotogenična i da ti ništa neće pomoći, ovo su sitnice koje bi ipak trebale.

Uživo si izgledaš super i onda kada se pofotkaš padneš u depresiju jer na fotografiji izgledaš kao „krumpir“. Nije problem u tome da nisi dovoljno lijepa – samo trebaš naučiti neke trikove kako biti što fotogeničnija na fotografijama. Nije nemoguće! Svi mogu naučiti kako pozirati, koja im je strana lica više fotogenična i kako uhvatiti svoje dobre strane. Neki kao da uvijek ispadnu dobro na fotografijama, a ako i ti želiš postati takva osoba, onda trebaš naučiti ovih 8 savjeta. Od njih bi itekako mogla imati koristi. Izvadi mobitel i pokušaj okinuti koji selfi sljedeći ove savjete.

1.Pronađi izvor svjetlosti i okreni se prema njemu
Treba ti svjetlo! Kasnije možeš urediti fotku da bude tamnija ako to želiš, ali kada se fotkaš, pronađi izvor svjetlosti i neka on bude ispred tebe – gledaj u njega. To može biti prozor, sunce, lampa ili svjetlo na mobitelu, sasvim svejedno.

2.Nemoj gledati direktno u kameru
Nekada je bolje ne gledati direktno u kameru kako bi fotke ispale više spontane. Možeš isprobati da nagnaše glavu i pogledaš u stranu ili da lagano spustiš glavu u neku stranu.

 

 

3.Reci osobi koja te fotka da bez prestanka slika dok se ti polako pomičeš
Neka snima fotku za fotkom, kao manijak nema tipka po gumbu za fotkanje. Dok ona to radi, ti se polako pomiči u nekim prirodnim pozama. Možeš lagano hodati, okretati se…samo se pomiči. Fotke će izgledati spontano i imat ćeš ih puno za birati.

Zendaya - 4 Kako poslikati savršeni selfie? 6 pravila kojih se kod slikanja selfija drži Zendaya

4.Bitno je što nosiš
Odjeća je bitna. Boje su bitne, kao i krojevi. Kada nosiš odjeću koja ti laska i u kojoj se osjećaš ugodno, odmah ćeš si i na fotkama izgledati bolje. Želiš da odjeća naglasi one tvoje strane koje posebno voliš.

 

 

5.Uzmi mobitel i traži svoju bolju stranu
Nekada je najbolje uzeti mobitel, otvoriti kameru i gledati kako izgledaš u kojoj pozi. Dobra je ideja da pronađeš svoju bolju stranu. Svi ju imamo! Svakome će lijeva ili desna strana ispadati bolje na fotkama, a da bi znala koja je tvoja, okini nekoliko fotki.

6.Blago se nasmij
Fejk osmijeh može izgledati creepy ako se nasmiješ skroz sa zubima. Bolje je nabaciti blagi osmijeh jer će on ipak izgledati prirodnije. Prisjeti se nečega lijepog i što te nedavno razveselilo – to će ti pomoći da osmijeh na fotki djeluje iskrenije i da izgleda bolje.

 

 

7.Šminka radi razliku
Nije svejedno imala šminke ili ne i kako si našminkana. Baš kao i s odjećom, i ovdje moraš pronaći ono što ti odgovora, u ovom slučaju moraš otkriti koji ti to look najbolje stoji. Malo maskare može pomoći da ti na fotki oči izgledaju naglašenije, a ruž će također promijeniti cijelu sliku.

Poziranje Izbjegavaj ove poze za fotkanje: 7 njih koje prečesto viđamo na Instagramu

8.„Prepiši“ poze od influencera
Kada ne znaš kako bi pozirala, nauči od onih koji znaju. Influenceri su izvor poza! Ne rade nikakve čudne ni lude poze, ali možda ti daju ideje gdje s rukama, kako stajati… Isprobaj neke prirodnije i vidi kako si izgledaš!

 

 

fotkanje poziranje fotogenična fotogeničnost kako ispasti dobro na fotki izgledati dobro na fotkama savjeti za fotkanje savjeti za poziranje

Još vijesti