Poziranje

Poziranje za fotke nije nekima tako lako. Kako ćeš izgledati najbolje ovisi i o tome što najviše voliš u svom izgledu, a što ne. Ipak, postoje neka univerzalna pravila koja će ti pomoći da ispadneš što bolje.

Nikad nisi zadovoljna kako si ispala na fotkama? Ako ti se čini da drugi ispadnu tako savršeno, a ti redovito izgledaš kao krumpir, to ne znači da nisi fotogenična ili da si ružna, samo da još nisi pronašla najbolje poze za sebe i naučila kako istaknuti svoje dobre strane. Možda i radiš neku od greški dok poziraš pa i zato nikako da ispadneš dobro i da budeš zadovoljna s fotkama. Koje su to uopće greške kod poziranja? Sada ćemo ti ih dati 12! Neki vježbaju poze ispred ogledala dok si ne pronađu neku u kojoj će si izgledati baš kako žele. Što nije loša ideja! Ovo su stvari kod poziranja koje ti neće pomoći ispasti dobro. Pogledaj radiš li i ti neku od tih greški.

Selfie u ogledalu Zašto uvijek izgledaš bolje u ogledalu nego na slikama? Na idućem fotkanju pripazi na ovih 7 stvari

1.Ruke objesiš ravno uz tijelo
Sve nas muči gdje s rukama kada poziramo. Odjednom smo jako svjesni svojih ruku i ne možemo im pronaći pravo mjesto. Sve je bolje do toga da ih samo spustiš da vise uz tijelo. Idealno je da imaš nešto što možeš držati u ruci.

2.Gledaš ravno u kameru
Jedan trik je da ne gledaš ravno u kameru već okreni glavu ili pogled lagano u lijevu ili desnu stranu. Fotka će izgledati prirodnije i možeš si i ti ispasti bolje.

3.Držiš neutralni izraz lica
Pokušaj se nasmijati! Možemo si toliko bolje izgledati ako se lagano nasmijemo – čak i da počneš umirati od smijeha, oboje može biti bolje od da držiš neutralan izraz lica.

4.Fotkaš se iz žablje perspektive
Većina će si izgledati bolje ako malo podigne fotić ili mobitel. Kada spustiš fotić prenisko, izgledat ćeš si kao da imaš podbradak i da ti je vrat nestao.

5.Uvlačiš zrak da izgledaš mršavije
Ovo može igrati protiv tebe. Želimo izgledati na fotkama mršavije pa uvlačimo zrak. Nekada to može ispasti dobro, ali isto tako i može učiniti da ti cijelo tijelo bude napeto i na fotkama ispadneš čudno.

8.Ne pomičeš se dok poziraš
Nemoj samo stajati u jednoj pozi. Najbolje će fotke ispasti onda kada izgledaju kao da su nastale slučajno. Kreći se polako, a osoba koja te fotka neka samo okida jednu sliku za drugom.

9.Prestaneš disati
Držati zrak je još jedna loša ideja. Nabaciti osmijeh i prestati disati će dovesti do toga da izgledaš pokočeno i kao da ti je neugodno. Opusti se!

10.Pokušavaš iskopirati nečiju tuđu pozu koja nije ti
Nije loša ideja vidjeti kako drugi poziraju i pokušati isto rekreirati i ti, ali nije svaka poza za svakoga. Ako se u nekoj pozi ne osjećaš ugodno i kao ti, onda ju nemoj forsirati.

Selfie Savjeti za one koji si uvijek izgledaju loše na fotkama: Fotograf je podijelio 3 trika kako se fotkati

11.Uvijek si u istoj pozi u kojoj si ne ispadaš dobro
Nemoj se uvijek držati iste poze. Već si se tako fotkala i nisi bila zadovoljna rezultatom? Probaj nešto novo i drugačije. Ako nemaš ideje kako pozirati, baci oko na Instagram profile influencerica.

12.Pogrbljena si
Izravnaj se! Sigurno ti je to mama rekla već milijun puta, ali ovo je jako bitno. Na fotkama ćeš ispasti puno bolje kada se izravnaš. Nemoj objesiti ramena jer to nikada ne izgleda dobro.

Lokacije u Zagrebu gdje se možeš fotkati za Instagram: 10 mjesta koja vole influencerice Lokacije u Zagrebu Jurišićeva ulica Hotel Esplanada +7 City Centar East

fotkanje fotogeničnost nisi fotogenična greške kod poziranja ne ispadaš dobro na fotkama gdje griješiš

Još vijesti