Selfie u ogledalu

Jesi li se ikada zapitala: „Zašto uvijek izgledam loše na fotografijama, dok u ogledalu izgledam super?" Mnoge od nas dijele taj osjećaj, ali što stvarno stoji iza toga?

Poziranje za fotku Kako na fotkama ispasti što bolje? 8 savjeta koji će ti pomoći da budeš više fotogenična

1. Percepcija i zrcalni efekt
Jedan od glavnih razloga zbog kojih se čini da izgledamo loše na fotografijama leži u činjenici da smo navikle promatrati se u ogledalu. Ogledalo nam pruža obrnutu sliku, a to postaje naša referenca za vlastiti izgled. Kada gledamo fotografiju, razlike mogu biti izraženije. Fotografije nas prikazuju onako kako nas drugi vide, suprotno od našeg odraza u ogledalu, što može izazvati osjećaj nelagode ili nepriznavanja, rezultirajući osjećajem ružnoće.

2. Vrsta kamere/mobitela
Još jedan ključni faktor koji može utjecati na naš dojam o vlastitom izgledu na fotografijama je vrsta kamere ili mobitela koju koristimo. Različite kamere mogu izobličiti naše crte lica na različite načine. Na primjer, ako koristimo širokokutne leće, naše lice izgleda šire, dok posebne kamere u portretnoj fotografiji mogu korigirati distorziju i stvoriti ljepšu sliku. Razumijevanje tih razlika može nam pomoći da bolje shvatimo zašto ne izgledamo uvijek najbolje na određenim fotografijama.

via GIPHY

3. Svjetlost i sjena
Osvjetljenje igra ključnu ulogu u našoj percepciji na fotografijama. Loše ili oštro svjetlo može stvarati sjene koje ističu nesavršenosti i čine nas manje privlačnima. Fotografi koriste razne tehnike poput difuznog svjetla, reflektora i bljeskalica kako bi ublažili sjene i stvorili privlačnije slike. Razumijevanje uvjeta osvjetljenja može nam pomoći da odaberemo najbolja mjesta za fotografiranje i smanjimo rizik od neuspješnih fotografija.

4. Tvoj najbolji kut
Svatko od nas ima svoje jedinstvene kutove koji najbolje ističu našu ljepotu. Pronalaženje tih kutova zahtijeva malo eksperimentiranja ispred ogledala ili kamere. Kada identificiraš svoje omiljene kutove, vježbaj poziranje u tim pozicijama kako bi se osjećala udobnije i samopouzdanije kada je vrijeme za osmijeh pred kamerom.

via GIPHY

5. Izraz lica i govor tijela
Izraz lica i govor tijela igraju značajnu ulogu u dojmu koji ostavljamo na fotografijama. Prisiljeni osmijeh ili napeti izrazi mogu nas doslovno izobličiti. Autentičan smješak aktivira mišiće oko očiju i usta, pružajući licu privlačniji izgled. Naučiti opustiti se i biti svoja pred kamerom i oduševit ćeš se ljepšim fotografijama koje doista odražavaju tvoju osobnost.

6. Kvaliteta kamere
Kvaliteta kamere i razlučivost također imaju ulogu u konačnom dojmu na fotografijama. Investiranje u kameru visoke kvalitete ili korištenje postavki više razlučivosti na svom telefonu može značajno poboljšati kvalitetu slika.

via GIPHY

7. Vrijeme i spontanost
Ponekad ključ leži u spontanosti trenutka. Dopusti da se spontani trenuci uhvate na fotografiji. Umjesto uvijek poziranja, prihvati te neplanirane trenutke koji mogu rezultirati fantastičnim fotografijama.

Nema sumnje da postizanje sjajnog rezultata na fotografijama može biti izazov, ali razumijevanje faktora koji utječu na njih može ti pomoći preuzeti kontrolu i osjećati se sigurnijom pred kamerom.

Selfie Savjeti za one koji si uvijek izgledaju loše na fotkama: Fotograf je podijelio 3 trika kako se fotkati

 

fotkanje fotogeničnost savjeti za slikanje

Još vijesti