Božićni poklon

To što nemaš veliki budžet za kupiti nekom poklon, ne znači da mu ne možeš pokloniti nešto super. Trebaš se samo znati snaći i uključiti kreativu. Pomoći ćemo ti s nekim idejama!

Kreće sezona kupovine poklona, a ako se već sada stresiraš jer ne znaš kako kupiti poklone i ne bankrotirati, onda si na pravom mjestu. Možeš nekome pokloniti super dar bez da na njega potrošiš puno novaca! Moguće je, samo treba uključiti kreativnu stranu i razmisliti kako to izvesti. Za početak, bitno je da barem donekle poznaješ osobu kojoj kupuješ poklon tako da imaš neku predodžbu o tome što voli, a što ne. Što ste si bliži, to je lakše kupiti poklon. Ovo su neki od trikova kako se možeš i ti snaći i kupiti odličan poklon bez da na njega potrošiš puno.

1.Prije nego odeš u kupovinu, googlaj
Nemoj bez ideja otići u shopping centar. Razmisli prije o poklonu i googlaj mjesta gdje bi ga moglo biti te vidi gdje možeš proći najjeftinije da bi realizirala tu ideju koju si zamislila. Napravi istraživanje! Ako primjerice želiš kupiti mirisnu svijeću, istraži gdje ih sve ima i kako se kreću cijene. Možda ti izleti neki dućan za koji nisi ni znala. Još stigneš i naručiti s interneta ako negdje ima jeftinija verzija onoga što želiš pokloniti.

Parfemi Koji parfem kupiti dečku? Ovo je 7 odličnih muških parfema s kojima teško da ćeš pogriješiti

2.Iskoristi popuste
Nije sramota iskoristiti popuste. Čak i kada su u pitanju pokloni! Sniženja su lagano krenula po dućanima. Pogledaj što je gdje na popustu i vidi možeš li ih iskoristiti. Možda ćeš imati sreće i bude sniženo baš ono što tražiš, a možda i nećeš, ali isplati se pogledati i uzeti u obzir popuste. Dok gledaš što je na popustu, možda usput i pronađeš neku ideju za poklon koja ti prije nije pala na pamet.

3.Kupi više malih sitnica umjesto jedne velike i skupe stvari
Kada si na budžetu, gledaj da kupiš više malih stvari, a ne da sav novac potrošiš na samo jednu stvar. Svatko voli dobiti više poklona i ovo je jedan od načina kako ćeš sigurno razveseliti osobu kojoj kupuješ poklon. Izgledat će kao da si se više potrudila i potrošila više novaca – a u realnosti si ostala u budžetu.

Poklon Trik uz koji ćeš uvijek ljudima kupiti najbolje poklone: Ovo su 5 pitanja koja se trebaš zapitati

4.Neka poklon bude DIY projekt i napravi ga sama
Ovako ćeš pak potrošiti minimalno novaca. Ne moraš uopće kupovati nešto, već možeš sama napraviti poklon. Gdje god pogledaš na internetu, možeš pronaći hrpu ideja za ovakve poklone. Od kutija ukrašenih čokoladicama do knjige s kuponima ili ukrasa ili albuma s vašim fotografijama.

 

@numbersixtysix who would you make this for? 🥹🥹🫶🏼 #giftidea #christmas #organizing #organizedhome #satisfying #aesthetic #asmr ♬ original sound - ci

 

5.Kupi iskustvo
Umjesto da kupuješ stvari, kupi iskustvo. Ulaznice za kino, za koncert, za muzej, za radionicu izrade nečega, bon za masažu, za manikuru…ideja ima bezbroj! Ovisi koliko novaca možeš potrošiti na poklon, ali možeš kupiti iskustva i koja su jeftinija, nemoj misliti da je ovo jako skupo. Samo se prije dobro raspitaj da ne kupiš primjerice bon za masažu na nekom lošem mjestu.

6.Ako želiš kupiti nešto veće, kreni s planiranjem puuuno ranije
Sada je za ovo prekasno ako tražiš poklon za Božić, ali ako tražiš poklon za neku prigodu do koje još ima više vremena, kreni s planiranjem na vrijeme. Kada znaš da želiš kupiti nešto skuplje ili luksuznije, istražuj već mjesecima unaprijed, prati gdje koliko košta i možeš uhvatiti tu stvar po jeftinijoj cijeni. Kupovina u zadnji tren nikada nije dobra ideja jer tako je vjerojatnije da ćeš morati više platiti jer nemaš vremena obići dodatne dućane ili naručiti s interneta.

poklon za božić na budžetu poklon za malo novaca ideje trikovi hackovi dobar poklon za malo novaca

Još vijesti