Tužna djevojka

Svi nekada u životu imaju trenutke kada im se čini kao da se svemir urotio protiv njih i da sve što može poći po krivu – prođe po krivu. Najradije bi se tada pokrili s dekom po glavi i danima ostajali u sobi, ali to nije opcija. Evo kako se tada nositi s lošim stvarima i pokušati se vratiti u normalu.

Loše te stvari napadaju sa svih strana i lagano si već iscrpljena od toga, i mentalno, i emocionalno i fizički. Svima se dogode razdoblja kada jednostavno ništa ne ide kako treba i sve loše što se može dogoditi, dogodi se. Na trenutke ti se može činiti kao da ti se život raspada i ne znaš kako se nositi s tim. Kada se stalno događa nešto loše, teško je pronaći nit pozitive koja će te izvući. U situacijama kada si već očajna i osjećaš se beznadno, pokušaj sebe i život vratiti u normalnu na ovih 9 načina.

1.Fokusiraj se svaki dan samo na taj dan
Ne razmišljaj što će biti sutra i kako ćeš sutra ili za tjedan dana. Fokusiraj se samo na taj dan. Da njega učiniš što boljim i da se izboriš sa svim obavezama koje imaš zacrtane. Kada razmišljamo o budućnosti, samo se dodatno stresiramo. Kada smo tužni i razočarani, sve vidimo puno negativnije i crnije nego što je.

2.Isplači se
Nekada je najbolje pustiti sve iz sebe i dobro se isplakati. Nije sramota plakati. Pusti suze da teku dok god idu.

3.Prihvati da neke stvari ne možeš kontrolirati
Moraš sjesti sama sa sobom i objasniti si da na neke stvari ne možeš utjecati. Izvan su tvoje kontrole. Gubitak je vremena da ih pokušavaš kontrolirati. Umjesto toga, fokusiraj se na ono što je unutar tvoje kontrole i vidi kako te stvari možeš promijeniti.

Selfie u ogledalu Sama sebi najveći neprijatelj: 5 znakova da imaš toksičan odnos sama sa sobom

4.Organiziraj si dan uljepšavanja
Zvuči plitko, ali kada si izgledamo dobro i lijepo, osjećat ćemo se bolje. Nalakiraj nokte, operi kosu i napravi frizuru, stavi malo šminke i obuci odjeću u kojoj se osjećaš lijepo. Možeš čak otići i kod frizerke po novu frizuru ili se počastiti shoppingom.

5.Uzmi papir i olovku i zapiši sve dobre stvari koje su se dogodile u zadnjih tjedan dana
Ili u zadnjih 24 sata ili mjesec dana, uzmi razdoblje koje god želiš. Razmisli i popiši sve dobre stvari na papir, koliko god bile male, zapiši ih. Kada jednom kreneš zapisivati, samo će se nizati jedna dobra stvar za drugom. Ovaj ti način može pokazati da nije sve tako crno kako ti se čini.

6.Budi nježna prema sebi
Uvijek ćemo prema sebi biti više kritični u negativnim situacijama. Kada se događaju loše stvari i život ti ne ide onako kako si zamislila, sjeti se da budeš nježna prema sebi. Ako ćeš samu sebe non stop kritizirati i biti ljuta, svaki ćeš se dan osjećati grozno.

7.Nemoj se sramiti ili bojati tražiti pomoć
Razgovor može itekako pomoći. S mamom, tetom, prijateljicom, starijom sestrom, ma s kim god! Ako ne pomaže, nije sramota niti zatražiti pomoć profesionalca. Roditelji bi te trebali podržati u tome.

Zabrinuta cura Kako se nositi s kritikama i ne dopustiti da te one rastuže? Imamo 8 savjeta koji će ti pomoći

8.Napiši svoje ciljeve
Razmisli koji su ti ciljevi, što želiš postići u sljedećih primjerice mjesec ili pola godine. Napiši i neke manje i neke veće ciljeve. Stavi na taj popis stvari koje možeš ostvariti svojim radom i trudom, a ne one koje su izvan tvoje kontrole. Sve što možeš sama napraviti su i stvari za koje postoje veće šanse da ćeš ih ostvariti. Kako ćeš ostvarivati ciljeve tako ćeš se i osjećati sve bolje i bolje.

9.Sjeti se da je svako loše razdoblje samo privremeno i da nakon kiše uvijek dolazi sunce
Koliko god da je loše, neće tako biti zauvijek. Na kraju svakog tunela je svjetlost i nakon svake kiše dolazi sunce. Iako totalni klišeji, to je istina. Nijedno loše razdoblje ne traje zauvijek pa tako neće ni tvoje. Neka te ta misao održava da se nastaviš boriti.

život se raspada negativa događa ti se sve loše kako se izvući iz negativne situacije tuga velika tuga Depresija u krivom smjeru život

Još vijesti